opstina gornji milanovac

14. новембар 2019.
Нова електронска мета за стрељану


Општина Горњи Милановац набавила је електронску мету за стрељану, вредности око 400.000 динара. Средства за ову намену, издвојена су у оквиру средстава намењених за спорт у 2019. години.


gm

Председник општине Дејан Ковачевић истакао је да је општина Горњи Милановац оријентисана ка развоју спорта, али и да ће у наредном периоду акценат бити стављен на помоћ индивидуалним спортистима.


gm

„Ми задњих година имамо озбиљне репрезентативце и репрезентативке из општине Горњи Милановац, који су направили запажене резултате и општина јесте ту да помогне свим спортовима, а посебно онима који искажу најбоље резултате. У том правцу, ми ћемо за следећу годину обезбедити део средстава, где ћемо покушати да наградимо најбоље спортисте на територији наше општине, где ћемо поготову обратити пажњу на индивидуалне спортове. Они се у суштини сами финансирају највећим делом, па ћемо тежити да њима одвојимо један део новца за награде за најбоље резултате, тако да ћемо увек најбоље награђивати”, рекао је председник Ковачевић. Он је, такође, нагласио да је у плану и изградња једног мултифункционалног објекта.


gm

„Разговарао сам са руководством овде, они имају идејно решење једне нове зграде. Ми ћемо покушати колико је у нашој моћи да утичемо преко Министарства омладине и спорта, јер свакако имамо земљиште које бисмо могли да уступимо у ту сврху, а мислим да општина Горњи Милановац заслужује да добије један такав објекат који би био мултифункционалан, када је у питању и стрељаштво и остали спортови који нису нашли кров над главом. Пре свега мислим на куглаше. Ми ћемо се у наредном периоду бавити том темом, јер је интерес да сваки спорт буде обезбеђен овде у Горњем Милановцу“, рекао је Ковачевић и додао да су улагања општине у спорт велика, што је око 60.000.000 динара на годишњем нивоу: „Скоро 30.000.000 динара ми годишње улажемо директно новца у спорт, а када саберемо све то са терминима које добијају спортске организације преко спортске хале „Бреза“ , преко свих школа , то је преко 60.000.000 динара на годишњем нивоу, што је огроман новац за нашу општину али и то је негде подстрек да желимо да помогнемо да се они баве, како рекреативним тако и професионалним спортом.“


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!