opstina gornji milanovac

14. децембар 2019.
Општина Горњи Милановац добила признање од Националне службе за запошљавање


Општина Горњи Милановац добила је признање од комисије Националне службе за запошљавање, као једна од локалних самоуправа која је дала највећи допринос запошљавању у 2019. години, узимајући у обзир усвојен локални акциони план запошљавања, висину средстава опредељених за ту намену из буџета локалне самоуправе, број учесника у мерама на основу издвојених средстава у текућој години и степен развијености општине.


gm

Том приликом, директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић уручио је захвалницу председнику општине Дејану Ковачевићу. Председник Ковачевић је истакао велико задовољство добијеним признањем, као и чињеницом да Горњи Милановац има на евиденцији Службе за запошљавање 1.671 лице, што је мање од 5% радно способних житеља општине, као и то да је план за следећу годину да број незапослених буде још мањи. Такође, председник се захвалио милановачкој и чачанској филијали НСЗ на одличној сарадњи.


gm

Признањима и захвалницама награђене су најбоље компаније и локалне самоуправе које су схватиле важност укључивања у активности које доприносе повећању запослености.


Данашња свечаност уприличена је поводом 14. децембра, Дана Националне службе за запошљавање. 1921. године усвојен је први Закон о заштити радника, први такав закон на овим просторима, а објављивањем првих прописа којима се регулише област запошљавања, 14.12.1921. године почиње деловање јавне службе запошљавања.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!