opstina gornji milanovac

17. јануар 2020.
Одржан први састанак Привредног савета општине Горњи Милановац


Привредни савет општине Горњи Милановац одржао је први састанак, коме је председавао господин Драгољуб Вукадиновић. Чланови Савета најпре су усвојили Правилник о раду, а затим утврдили приоритете за наредни период. Једна од најважнијих ставки била је презентација пројекта приступној саобраћајници ауто-путу. Председник општине Дејан Ковачевић представио је члановима Савета предлоге који би омогућили бржу реализацију пројекта, док су привредници истакли да је изградња саобраћајнице од великог значаја за рад већине милановачких фирми, јер доступност ауто-пута успоставља бржи и јефтинији транспорт робе у Србији и иностранству.


gm

Председник Савета Драгољуб Вукадиновић истакао је да се интереси привреде и локалне самоуправе подударају, као и да су на састанку разматрана нека од горућих проблема везаних за Горњи Милановац.


gm

„Што се тиче приступне саобраћајнице договорили смо конкретне акције које треба да спроведемо у наредних месец и по дана. За нас је важна и екологија, ту смо оформили вођу и стручни тим који треба да одлучи шта то треба да уради Милановац да би дугорочно смањио загађење које је присутно и евидентно и које није ништа мање него у осталим градовима Србије. Такође, планирамо да одржимо трибину са ученицима средњих школа, како бисмо им ми привредници представили која су то занимања која овај град интересују и како би они имали праве информације да се одлуче пре него што почну припреме за факултет“, рекао је господин Вукадиновић и додао да је још једна од тема са састанка Савета била и индустријска зона Велереч-Неваде, где треба да се реши проблем канализације, водоснабдевања и секундарне мреже, као и да је оформљен стручни тим који ће да представи начине решавања тих проблема.


gm

Подсетимо, Привредни савет општине Горњи Милановац формиран је 31. окотбра 2019. године и има задатак да, заједно са локалном самоуправом, креира што боље услове за развој привреде на територији наше општине. Осам чланова Савета је испред привреде, док је пет испред локалне самоуправе.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!