opstina gornji milanovac

12. фебруар 2020.
Председник Ковачевић се састао са потпредседницом Владе Републике Србије Зораном Михајловић


Председник општине Дејан Ковачевић, заједно са представницима највећих компанија из милановачке општине, одржао је конструктиван састанак са потпредседницом Владе Републике Србије и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зораном Михајловић. Тема састанка била је изградња приступне саобраћајнице од Горњег Милановца до петље Таково на ауто-путу „Милош Велики“.


gm

Министарка Михајловић је истакла да је значајно за општину и компаније које послују у Горњем Милановцу да се изгради приступна саобраћајница, јер ће то допринети и доласку нових инвеститора, као и да је Министарство ту да пружи помоћ и подршку у што бржој реализацији пројекта.


gm

Председник општине Дејан Ковачевић рекао је да је изградња ауто-пута „Милош Велики“ значајно допринела привредном развоју Горњег Милановца, а да ће новом приступном саобраћајницом бити укинут теретни саобраћај кроз центар општине, како би фирме на адекватан начин користиле ауто-пут.


gm

„Урадили смо анализу за само првих 9 компанија са територије Милановца и дошли до информација да на годишњем нивоу саобраћа 66.500 теретних возила. За укупну привреду наше општине то је више од 120.000 теретних возила у једној години који ће користити ову саобраћајницу. Са једне стране, то је добра страна за привреду јер ће моћи на адекватан начин да користе ауто-пут, што тренутно није могуће, док са друге стране и држава има интерес јер ће сва та возила користити ауто-пут и плаћати путарину. За наредни период договорили смо још неке састанке на техничком нивоу, а постоје идеје како до краја да пројекат реализујемо“, истакао је председник Ковачевић.


Планом детаљне регулације биће предвиђена изградња 4,7 километара пута, као и реконструкција постојећег пута у дужини од 5,3 километра.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!