opstina gornji milanovac

20. март 2020.
Црвени крст започео поделу пакета најуогроженијим Милановчанима


Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац обишао је данас просторије општинског одбора Црвеног крста у нашем граду.


gm

„Данас сам дошао да обиђем Црвени крст и да проверим да ли на прави начин спроводе све мере које је донео Штаб за ванредне ситуације и да се уверим, како се и на који начин припрема храна за кориснике Народне кухиње“- рекао је Ковачевић и додао „Оно што могу да кажем је да Црвени крст обавља одлично свој посао са свега шест запослених, док волонтере укључују по потреби. Веома је битно да знамо да ли и колико волонтера Црвеног крста можемо укључити у сменски рад и помоћ на терену, када се укаже позтреба али треба нагласити да доста наших суграђана жели да учествује у овој врсти волонтерске помоћи“ закључио је Ковачевић.


gm

Ковачевић је још једном упутио апел да се поштују мере које доноси Влада али и општински Штаб, јер је тренутно најважнија самодисциплина свих данас како би се спречило ширење заразе вирусом корона.


gm

Небојша Ивовић , секретар ОО ЦК Горњи Милановац каже да је расподела пакета започета данас и трајаће и током сутрашњег дана, а да ће набавка још 100 пакета бити завршена до краја следеће седмице.


„У понедељак стижу хигијенски пакети за све кориснике Народне кухиње. Свима капацитетима изаћи ћемо у сусрет свим старијим лицима која позову наш Call центар И обавићемо све што је потребно , било да је у питању набавка основних животних намирница или лекова“истакао је Ивовић.


Поштујући забрану изласка старијим од 65 година који су корисници Народне кухиње, Црвени крст свакоднвено на кућну адресу 12 корисника испоручује оброке, док сви други храну добијају редовно у просторијама ове oрганизације.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!