opstina gornji milanovac

2. април 2020.
Припремa се 6. 000 пакета помоћи за најугроженије, пензионере са пензијама мањим од 30.000 динара, самохране мајке и лица која су без примања


У хали СРЦ “Бреза” почела је припрема пакета за најугроженије Милановчане.


gm

Председник општине Дејан Ковачевић обишао је данас овај објекат и проверио да ли све тече планираном динамиком. Овом приликом Ковачевић је истакао да је на седници Општинског већа, одржаној јуче, опредељено 10 милиона динара из текуће и сталне буџетске резерве за помоћ најугроженијим суграђанима и пензионерима чије су пензије мање од 30.000 динара.


gm

„Осим наших робних резерви у којима смо имали шећер, уље и со, остале производе смо набавили преко трговинског ланца “Пролетер” по велепродајним ценама. Брашно из млина “Чековић” набавили директно од млина, с тим што је млин „Чековић“ изашао у сусрет и донирао 6 тона брашна. Са свима који су до сада донирали и који ће то и у будуће чинити, направићемо посебне уговоре како би могли да им се на адекватан начин захвалимо за хуманост у овим тренуцима. До недеље ћемо овде припремити 6.000 пакета и једино што остаје као нерешено су спискови које треба да добијемо из ПИО фонда. Уколико нам стигну до недеље са дистрибуцијом ћемо почети већ у понедељак, али те спискове свакако морамо сачекати. На припреми пакета раде запослени у Општинској управи, Јавном предузећу за изградњу и СРЦ “Бреза”, ради се пуном паром, а када крене дистрибуција укључићемо све волонтере који нам буду потребни, јер поделити пакете на 6.000 адреса није мали посао. Ми имамо у пакету 11 артикала (пиринач, брашно, уље, шећер, со, кекс, тестенине, месни нарезак, паштета, риба, чај), око 10 кг ће тежити сваки пакет а предвидели смо да поделу завршимо у наредних 10 дана“, нагласио је Ковачевић.


gm

До сада је подељено 300 пакета, најугроженијима са евиденције Центра за социјални рад рад и Црвеног крста, потрудићемо се да помогнемо свима којима је помоћ потребна а јаве се на бројеве Call центра Општинске управе, Црвеног крста или Нивеус тима.


gm

„Помоћ могу да очекују самохране мајке или лица која су у неком предходном периоду остала без посла па су у овом тренутку без примања, пакета има довољно за све. Иако су најстарији можда најугроженији потрудићемо се да помогнемо свима“, закључио је Ковачевић.


gm

gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!