opstina gornji milanovac

16. април 2020.
Подељено више од половине припремљених пакета на сеоском подручју


Подела пакета за најугроженије Милановчане старије од 65 година, почела је јуче. Локална самоуправа обезбедила је више од 6000 пакета, а прво је почела подела на сеоском подручју. У више од 50 посто месних заједница пакети су допремљени током јучерашњег и данашњег дана, а заједно са волонтерима и запосленима у јавном сектору овај посао ће наредних дана бити настављен и у градском подручју.


gm

„Желим да се захвалим свима који су учествовали у прављењу пакета, није било лако, а још теже је поделити на сваку адресу“, каже Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац и захвалио се свим старијим суграђанима који се придржавају мера Владе Републике Србије и прате оно што ради локална самоуправа.


gm

„На овај начин желимо да им донекле олакшамо дане у изолацији, а наши волонтери, запослени у Општинској управи , Црвеном крсту, Нивеус тиму свакодневно одговарају на више стотина позива суграђана да им се достави храна, лекови, да се уместо њих подигну пензије и све то успешно реализујемо од дана када траје ванредно стање“, истакао је Ковачевић и додао „На самом почетку пакете помоћи поделили смо социјално најугроженијим категоријама становништва, који су на евиденцији Центра за социјални рад и Црвеног крста. У међувремену су се јавиле самохране мајке, људи који су у неком предходном периоду остали без посла или су имали посао на одређено време, па је за њиховим ангажовањем престала потреба. Сваком ко се обрати, изаћи ћемо у сусрет и помоћи без обзира којој категорији припада“, закључио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.


gm

gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!