opstina gornji milanovac

07. мај 2020.
Горњи Милановац почиње реализацију пројекта који ће бити плаћен новцем добијеним из наградног фонда Владе Швајцарске


Програм владе Швајцарске „Реформа пореза на имовину“ и општина Горњи Милановац усагласили су све детаље око трошења новца добијеног у такмичењу за најбољу општину у области наплате пореза на имовину. У договору са грађанима, одлучено је да износ од 300.000 франака буде потрошен на реконструкцију и опремање објекта намењеног деци са посебним потребама.


gm

„Сада нам је свима приоритет да сачувамо здравље, али када се све ово заврши желели смо да и ми и Горњи Милановац будемо спремни и одмах почнемо са грађевинским радовима. По плану, све би требало да буде завршено најкасније у првој половини идуће године“, рекао је Александер Грунауер, директор швајцарског програма „Реформа пореза на имовину“.


gm

Општина Горњи Милановац освојила је другу награду у конкуренцији 44 општине из целе Србије, које су се такмичиле у прикупљању пореза на имовину и ажурирању базе података о некретнинама. Горњи Милановац је пописао нешто мање од 5.000 некретнина које су до тада биле ван пореске евиденције, а приход од пореза на имовину повећан је за 20 процената.


gm

„Порез на имовину најзначајнији је сопствени приход општине, и у просеку чини преко 50 одсто удела у свим приходима које општина наплаћује. Новац од пореза на имовину остаје у буџету општине, и његова основна намена је финансирање локалних потреба становништва, као што су комунално уређење, школе, вртићи, локални путеви“, каже Александер Грунауер, директор швајцарског програма „Реформа пореза на имовину“.


Програм Швајцарске владе „Реформа пореза на имовину“ спроводио се заједнички са Министарством за државну управу и локалну самоуправу, Министарством финансија и Сталном конференцијом градова и општина. Осим Горњег Милановца, новац су добили и Мали Зворник, Апатин, Љубовија и Бор, у укупном износу од милион швајцарских франака.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!