opstina gornji milanovac

28. мај 2020.
Одржан састанак ОО Другог Сабора виолиниста Србије


На данашњем састанаку организационог одбора Сабора виолиниста Србије донета је одлука да други Сабор, упркос недоумицама које је изазвала епидемиолошка ситуација у нашој земљи, ипак буде одржан како је и планирано од 14. до 16. августа у селу Прањани.


gm

На састанку су разматрани сви аспекти организације Сабора, као и могућност финансијске подршке Општине Горњи Милановац, али и милановачких привредника.


gm

„Ми се надамо много већој посети него прошле године, с обзиром да ће ове године бити вероватно смањен број туриста из Србије који ће путовати у иностранство, те их ми све позивамо да дођу и да проведу три дана у прелепој варошици Прањани, у срцу Србије и срцу Шумадије од 14. до 16. августа. Оно што је такође значајно, јавио нам се велики број виолиниста који су, после огромног успеха прошлогодишњег Сабора, препознали добро место за сопствену промоцију, што је добро, јер постати први виолиниста Србије није мала ствар“ – рекао је Дејан Ковачевић, председник Организационог одбора.


За победника Сабора и за друге успешне учеснике биће обезбеђене адекватне награде. Организатори се надају да ће надмашити претходну годину, када је преко 50.000 посетилаца прошло кроз варошицу Прањани, и како кажу спремни су за нове рекорде. Идејни творац ове манифестације, Гвозден Николић, захвалио се Општини Горњи Милановац на озбиљној подршци коју пружа самој организацији Сабора.


„Када је програм у питању наставићемо у оном нашем добром, шумадијском, српском стилу, где ће доминирати виолина, наравно, и народно музицирање. Нећемо се приклањати естрадним звездама, имамо ми довољно музичара широм Србије који то одлично рад. Не потцењујем естрадне звезде, напротив итекако их поштујем, али ми немамо новца да плаћамо баснословне цифре“ – објаснио је Николић.


осподин Николић, најавио је наступе 15 врхунских виолиниста, који су се већ доказали у свом послу као професионалци, а како је реако, биће простора и за омладинце, испод 15 година старости, али и за сениоре, који су улепшали бројна весеља која памтимо, а који су прекорачили границу старости од 55 година.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!