opstina gornji milanovac

29. мај 2020.
Горњи Милановац посетила делегација Спортског савеза Србије


У оквиру редовних обилазака територијалних спортских савеза, Горњи Милановац посетили су председник Спортског савеза Србије, олимпијски шампион у рвању, Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић. Приликом разговора са председником општине Горњи Милановац, Дејаном Ковачевићем, главни осврт био је на формирању спортског савеза у нашем граду који готово да није ни функционисао у претходне четири године.


gm

“Оно што је данас кључна порука са овог састанка јесте обострана жеља општине Горњи Милановац и Спортског савеза Србије да се поново активира спортски савез овде у Горњем Милановцу. У наредним данима ћемо се потрудити, тј. чланови Спортског савеза Србије ће све учинити да се то одради на најбољи могући начин, а ми ћемо им у томе помоћи као што иначе помажемо спортским колективима из нашег града”, појаснио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.


gm

Поред разговора, делегација је посетила и СРЦ „Бреза“ где је уручила поклоне у виду дресова и лопти, најмлађим спортским колективима у Горњем Милановцу.


gm

“Пре свега бих се захвалио председнику општине што нас је примио. Имали смо један састанак на коме смо имали намеру да решимо четворогодишњи проблем у функционисању спортског савеза у Горњем Милановцу. Уз помоћ добре воље председника Ковачевића успели смо да донесемо неке одлуке које ће врло брзо донети напредак у спортским областима у вашем граду. Спортски савез Србије је донео три комплета дресева и лопти рукометном, кошаркашком и фудбалском тиму као мали поклон и мотив за даљи напредак и вредне тренинге. Ја верујем да ће се проблем формирања спортског савеза у Горњем Милановцу врло брзо решити и да ће наша сарадња у годинама испред нас само напредовати”, казао је председник Спортског савеза Србије и олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек.


gm

“Желим да им се захвалим на спортској опреми коју су донели за наше малишане. То је један прелеп гест, јер нашим клубовима свакако треба помоћи, посебно дечијем и рекреативном спорту, а то и јесте посао локалне самоуправе, а свакако негде и спортског савеза”, искрено је био председник Ковачевић.


На крају, председник Ковачевић је изнео закључак да ће формирање Спортског савеза у нашем граду, вишеструко користити развоју спорта и напретку спортских колектива:


“Општина Горњи Милановац ће пружити пуну подршку Спортском савезу да у наредним данима формира спортски савез у нашем граду. Ми стојимо на располагању и са буџетом који смо до сада имали према клубовима, а од Спортског савеза очекујемо смернице како да у предстојећем период усмеримо новчана средства наших грађана која се усмеравају у спорт.”


Остаје нам само да будемо стрпљиви и верујемо да ће данашњи скуп и решења која су донета допринети побољшању свих спортских грана у нашем граду.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!