opstina gornji milanovac

6. јун 2020.
СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ


Данас је 5. јун, дан који се у целом свету обележава као Светски дан заштите животне средине. Кроз разне активности и кампање у које се укључује јавност, владин и невладин сектор, пропагира се промена еколошке свести и одговорније понашање према свом окружењу и скреће пажња на бројне еколошке проблеме и последице људских активности које угрожавају нашу планету и живот на њој.


gm

Светски дан заштите животне средине је основан 1972. године од стране Генералне скупштине УН која је 5. јуна одржала Конференцију о заштити животне средине у Стокхолму. Тада је донет закључак о потреби међународне сарадње у сврху заштите животне средине. Користи се као један од главних начина кроз које организација УН широм света развија свест о животној средини и подстиче политичку пажњу на унапређење квалитета животне средине. Светски дан заштите животне средине је глобални догађај који се обележава на свим континентима како би се најшира јавност упозорила на горућа питања заштите животне средине.


Наша општина ће, као и до сада, преко своје Канцеларије за заштиту животне средине, а у сарадњи са јавним установама, школама, невладиним организацијама и медијима, едуковати грађане о значају заштите животне средине кроз разне пројекте и манифестације.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!