opstina gornji milanovac

9. јун 2020.
Коначно решење за улицу Рада Јанићијевића


Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац, обишао је данас радове у улици Рада Јанићијевића, чијим завршетком ће мештанима овог дела града бити решен дугогодишњи проблем изливања фекалне канализације.


gm

-За овај проблем смо знали и током радова на рехабилитације улице Николе Луњевице и коначно је дошао на ред да решимо улицу Рада Јанићијевића – каже Дејан Ковачевић и додаје да је у улици Николе Луњевице стављена нова траса фекалне и кишне канализације, одвојено , како је и законом предвђено. У улици Рада Јанићијевића је урађена само кишна канализација, док је фекална била малог капацитета.


gm

-Радовима који су у току ћемо решити цео овај потез, обзиром да постоје неке куће које имају септичке јаме али то није само у овом делу града већ и у другим приградским насељима која махом немају фекалну канализацију, већ су то појединачна решења – рекао је данас Ковачевић, током разговора са мештанима овог дела града.


gm

- Општина Горњи Милановац аплицирала је кроз пројекат „Србија 2020-2025“ за средства која ће бити употребљена за решење канализационе мреже како у свим већим селима тако и приградским насељима – каже Дејан Ковачевић и додаје да ово није усамљен случај и да се са оваквим проблемима суочени су мештани дела Велеречи, Старе пруге, Луњевице, затим једног дела Гробница, као и Бољковачко насеље. ---Током ове године биће израђени пројекти, а од следеће, па у наредне 4 године покушаћемо да решимо све проблеме –закључио је Ковачевић.


Вредност ових радова је милион и 400 хиљада динара а преостаје замена једне цеви од кишне канализационе мреже за шта треба определити још 800 хиљада динара, али ће тиме ће бити потпуно решено питање и кишне и фекалне канализације у улици Рада Јанићијевића.


ЈКП Горњи Милановац на локацији Рада Јанићијевића после сваке кише интервенише са цистернама што на одгушењу канализације што на прању излива фекалија.


-Данас радимо нову канализациону линију у дужини од 170 метара, уграђујемо цеви дупло коруговане и ојачане, две шахте од велике густине полиетилена да би спречили продор површинских вода-рекао је Иван Лазић, директор ЈКП и додао -проблем излива фекалне канализације ће бити решен, а биће омогућени и технички услови за прикључење домаћинстава који немају могућност и канализацију самостално решавају путем септичких јама.


Мештани овог дела града не крију задовољство што ће кончно добити решење дугогодишњег проблема,с а речи захвалностиу упутили су председнику Ковачевићу и локалној самоуправи.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!