opstina gornji milanovac

10. јун 2020.
Почела изградња Визиторског центра на Руднику


Полагањем камена темељца данас је званично отпочела изградња Визиторског центра на Руднику, који ће се простирати на 533 квадратна метра и представљати вишенаменски, мултифункционални објекат, чиме ће бити знантно обогаћени туристички потенцијали ове планине. Према речима Дејана Ковачевића, председника општине Горњи Милановац, планирано је да Визиторски центар заједно са отвореним базенима на Руднику буде у функцији од јула следеће године.


gm

„Планина Рудник је наша топ туристичка локација, за чији развој у наредним годинама имамо велике планове. Повећањем смештајних капацитета, стећи ће се услови за боравак већег броја посетилаца, а ускоро се очекује расписивање тендера за изградњу отворених базена испод центра, што ће бити феноменална понуда за све туристе. За ту инвестицију биће издвојено око педесет милиона динара“, изјавио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.


gm

Ковачевић је овом приликом истакао и да постоје велики планови са Скијалиштима Србије да се уради стаза, како би Рудник постао место где на одмор долазе и бројни скијаши.


gm

„Неопходно је урадити и пројекат водоснабдевања, јер без тога нема развоја ове планине. Од Канцеларије за јавна улагања добили смо новчана средства како би урадили пројектну документацију за канализацију на Руднику, али и у околним селима, а све у складу са пројектом развоја до 2025. године“, казао је Ковачевић.


gm

Десимир Ћаласан, директор ТО Горњи Милановац рекао је данас, да ће изградњом Визиторског центра бити заокружена и комплетна понуда на Руднику и то је велики корак напред, јер Рудник има много тога да понуди свим посетиоцима.


„Визиторски центар састојаће се од подрума где ће бити изложена стара ракија, затим прземеља у ком ће бити смештене канцеларија Туристичке организације, сувенирница, конгресна сала и два апартмана, док ће се на поткровљу налазити три одвојена апартмана“, истакао је Десимир Ћаласан, директор Туристичке организације општине Горњи Милановац.


За изградњу Визиторског центра на Руднику издвојено је 20 милиона динара, а планирано је да радови буду завршени до јула следеће године
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!