opstina gornji milanovac

12. јун 2020.
Радови на изградњи приступне саобраћајнице почињу у августу


Јавна презентација плана приступне саобраћајнице одржана је данас у великој општине Горњи Милановац.


gm

Идејно решења приступне саобраћајнице, куда ће проћи и које су њене техничке карактеристике, надлежнима локалне самоуправе и милановачким привредницима, инжењери Саобраћајног института ЦИП представили су крајем јануара.


gm

Данас када је сва планска документација завршена отпочео је јавни увид, где свако од заинтересованих грађана и привредника може ставити примедбу уколико сматра да је у неком смислу оштећен или мисли да би нешто требало другачије урадити.


gm

-Све примедбе могу се доставити до 25. јуна, а 3. јула ће бити заказана јавна седница где ће пројектанти на њих одговарати а затим ће истог дана бити организована општинска комисија за планове, која ће на основу примедби и одговора дати коначан суд. – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац. Након тога, план ће бити предат Скупштини општине на усвајање а када постане важећи, биће започето утврђивање јавног интереса. -Очекујем да ће до тога доћи током јула, након чега крећемо са изградњом- каже Ковачевић и додаје - кинеска компанија “Шангдонг Хај спид” већ је послала понуду Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за изградњу комплетне деонице трасе приступне саобраћајнице, од стационаже код компаније “Металац” до Такова и очекујем да ћемо у наредних годину и по дана добити потпуно изграђену саобраћајницу.


gm

Ковачевић каже да је данас имао прилику да разговара са неколико суграђана који су имали одређене недоумице али да су сви спремни да конструктивно учествују у расправи.


-Грађани су спремни да дају сагласност уколико би било неопходно да се неки објекат у њиховом власништву сруши, иако нам она реално није потребна, са друге стране, у таквој ситуацији објекат би био исплаћен и имају могућност да га изграде поново на неком другом месту – рекао је Ковачевић и додао - вероватно да ће бити неких проблема које ћемо у ходу решавати, као што смо решавали и за трасу ауто пута који 30 км прелази кроз територију наше општине, јер је ово је далеко краћа деоница и има много мање заинтересованих власника.


-Данас смо имали одличну презентацију, грађани су дошли, интересовали се и основна идеја је била да се у потпуности јасно упознају са планом, као и да имају времена да доставе примедбе, сугестије и предлоге, да би ми могли све то да сагледамо и направимо предлог коначног решења – каже Марко Перишић, одговорни урбаниста Саобраћајног института ЦИП


Према Перишићевим речима не очекују се неки већи проблем јер је реално да сваког човека интересује његов плац и кућа а ЦИП има законски прописане садржаје где мора да прикаже појасеве заштите и контролисане градње.


-Трудимо се да лепо објаснимо и људи швате, јасно се све зна, при чему треба имати у виду да је ово план детаљне регулације чија је израда у току, а садржи у себи и идејни пројекат који је у изради. Тек након израде плана прибављају се локацијски услови за даљу припрему техничке документације, у оквиру које су могуће корекције - каже Перишић и наглашава - нама је битно да сагледамо обухват простора, уводну геологију, геоморфологију терена, могуће саобраћајне везе, где је потребно направити надвожњак, раскрснице и слично. Овај план смо за сада урадили уз прихват свих осталих елемената који се односе на заштиту, на правила грађења, уређења а имамо уклапање у постојеће намене које се односе се на простор у непосредној близини саобраћајнице – истакао је Перишић.


Почетак радова на изградњи приступне саобраћајнице ауто-путу Милош Велики, из Горњег Милановца до петље Таково, најављен је за почетак августа.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!