opstina gornji milanovac

16. јун 2020.
Почела са радом нова трафо станица у Горњем Милановцу


Трафостаница 110/35 кВ "Горњи Милановац", која ће знатно побољшати поузданост напајања купаца на подручју милановачке општине, данас је званично пуштена у рад. Покретању постројења , осим осталих, присуствовали су И Милорад Грчић в. д. директора Јавног предузећа „Електропривреда Србије“ И Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.


gm

Милорад Грчић, вд директора ЈП “Електропривреда Србије“истакао је овом прилико да је Горњи Милановац у односу на своју величину И број становника, најгушће индустријализован центар, и да је било неопходно изградити најмодернију трафостаницу, која ће обезбедити стабилно снабдевање електричном енергијом грађана И привреде.


gm

-Напајање елетричном енрегијом у Горњем Милановцу постало је нестабилно, опрема је била стара, прекиди чести, што је значило огромне губитке за ЕПС, али и за милановачку привреду – каже Милорад Грчић и додаје - у циљу спровођења политике Александра Вучића, стабилизације целог електросистема, модернизације и изградње нових трафо станица, да би могле да се отварају фабрике, да би могли да градимо ауто-путеве, јер изградње без струје нема, дошли смо и до тога да је неопходно побољшати снабдевање електричном нергијом и подручја Горњег Милановца. Пре нешто мање од годину и по дана, положен је камен темељац а сада овај град има најмодернију сто десет киловолтну трафо станицу и стабилно снабдевање. У Горњи Милановац током предходне четири године уложили смо огромна средства, око милијарду динара. Трафостаница сама по себи није довољна, због тога смо улагали и у нисконапонске трафостанице, у нисконапонску мрежу и ове године завршавамо пројекат нисконапонских трафостаница у вредности од 80 милиона динара. У нашем петогодишњем плану, предвиђена је изградња још једне 110кw трафостанице, на територији Горњег Милановца тако да ова тачка Србије са ауто-путем чија је траса недалеко од Горњег Милановца, са стабилним електроснабдевањем била је и биће најважнији индустријски центар Шумадије – нагласио је данас Грчић.


gm

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, захвалио се председнику Александру Вучићу и директору Милораду Грчићу који су препознали значај Горњег Милановца на привредној мапи и одлучили да уложе доста новца у побољшање енергетског система у нашој општини.


gm

-Само у последњих годину дана у трафо станицу али и све реконструисане водове нисконапонске мреже уложено је 520 милиона – рекао је Ковачевић. Просторно, општина Горњи Милановац је велика територија, простире се на 836 км квадратних, са једног на други крај удаљеност је 110 км, што разуђеност општине чини великом и због тога се морамо приближити сваком грађанину и обезбедити квалитетно напајање електричном енергијом. Кључно је да са овом трафостаницом добијамо стабилно снабдевање и грађана и привреде, али исто тако циљ нам је да сваки становник општине Горњи Милановца, ма где се налазио, било у Гојној Гори или Драгољу, мора имати стабилно напајање електричном енергијом. Размотрили смо све могућности и надамо се да ћемо реализовати у оквиру нашег петогодишњег плана којим је обухваћена замена свих дрвених бандера. Уз изградњу нове трафостанице која је најављена, бићемо потпуно енергетски безбедни и неће бити пробелма са редовним снабдевањем – закључио је Ковачевић.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!