opstina gornji milanovac

17. јун 2020.
Горњи Милановац добија још један Анекс вртића


Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац посетио је данас ПУ “Сунце“ где су у току радови на адаптацији простора бивше кухиње, предвиђеног за три дечије собе.


gm

Председник општине је рекао да је задовољан динамиком радова, који би требало да буду завршени током јула месеца. Он је истакао је Општина Горњи Милановац издвојила је 4 милиона динара за реконструкцију простора бивше кухиње, која је премештена у Другу основну школу где је сада у употреби много већа и боље опремљена кухиња.


gm

- Да би смо адекватно искористили овај простор, планом и пројектом предвиђене су нове три собе за нашу децу, тако да ћемо у наредних тридесет дана добити око 65 нових места за малишане. Имајући у виду да је сваке године много већи број пријављене деце за вртић у односу на капацитете, при крају је израда пројекта за потпуно нови Анекс вртића који ће се градити на локацији бивше конфекције „Рудник“. По завршетку документације у сарадњи са Канцеларијом за јавна улагања почећемо изградњу тог објекта, надам се ове године како би смо већ следећу годину дочекали са новим бројем места и коначно решили проблем недовољног броја места за упис у вртиће – нагласио је Дејан Ковачевић.


gm

Маја Миловић, заменица директора вртића каже да извођење радове не ремети функционисање деце у вртићу, нити редовно време за одмор и да је у току је набавка намештаја и материјала потребног за безбедан боравка малишана.


-Ова инвестиција за нас је од великог значаја, јер ћемо после 3 године од отварања Анкеса, када смо добили четири собе , сада добити још три, што је веома важно за све наше кориснике и за нас- каже Маја Миловић и додаје -захваљујемо се локалној самоуправи која је шватила да је ово нашем граду јако потребно али и свим родитељима који су до сада имали стрпљења.


Коначни спискови уписане деце ће изаћи ће крајем јуна, за око деце а спискови за нове три собе биће објављени када собе буду готове. Ранг листа са нових деце биће објављена са сајту вртића, на ФБ страници и наравно у медијима- закључила је Маја Миловић.


Према речима Маје Миловић, у новим собама требало би да буду смештена деца рођена 2017,2018 и 2019 године.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!