opstina gornji milanovac

18. јун 2020.
Отворен Хотел „Краљица“ на Руднику


Свечаним пресецањем врпце данас је отворен хотел “Краљица” на Руднику. Већ 30. јуна очекују се први гости у оквиру „Супер кампа“, а капацитети овог хотела попуњени су све до краја августа. Хотел ће своје пословање усмерити у највећој мери на дечји и омладински туризам, као и на организацију припрема за спортисте.


gm

Менаџмент хотела већ је успоставио одличну сарадњу са Месном заједницом Рудник и локалном самоуправом Горњи Милановац, а свечаном отварању присуствовао је Дејан Ковачевић, председник Општине Горњи Милановац, као и директори јавних предузећа и установа.


gm

Испред менаџмента хотела „Краљица“ на Руднику за нашу редакцију говорио је Рале Алексић.


gm

„Први утисак је заиста диван, мештани су прави српски домаћини и ми смо јако лепо примљени овде. На одушевљење свих, овај хотел, који се некад звао „Неда“, сада ће поново радити“ - рекао је Алексић, додавши да је хотел на коришћење добио спортске терене и спортску дворану, у оквиру школе на Руднику, који ће бити на располагању и гостима хотела „Краљица”.


gm

Како смо сазнали, у плану је да се и земљиште иза самог објекта уреди и оплемени садржајима, које ће моћи да користе, како гости хотела, тако и деца са Рудника и из околине Горњег Милановца. Такође, биће организовано и уређење стаза за пешачење.


gm

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, изразио је велико задовољство због доласка једног озбиљног инвеститора и поновног оживљавања ђачког, спортског и рекреативног туризма на Руднику.


„Општина Горњи Милановац има велике планове када је у питању развој туризма у наредном периоду. Имамо 3 стратешке тачке, и поред сеоских домаћинстава, која су нам јако битна, у плану је и даљи развој туризма на Руднику. Већ смо почели да градимо визиторски центар, а за неки дан ћемо почети и изградњу отворених базена овде на Руднику. Такође, имамо у плану и изградњу једне ски стазе“ – истакао је Дејан Ковачевић. Он је рекао да су планирана велика улагања у туризам, а део новца биће опредељен за развој друге две стратешке тачке - Прањане и Таково.


Хотел “Краљица” је већ примио у стални радни однос 20 људи, а у зависности од обима посла биће отворена и нова радна места, поручују из менаџмента.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!