opstina gornji milanovac

16. јул 2020.
Радови на Цвијићевој улици у Горњем Милановцу


Данас се завршавају радови на асфалтирању улице Цвијићеве и то левог и десног крака. Асфалтира се приближно 180 метара (леви 96м) и десни крак (80м). Радови на изградњи саобраћајнице обухватили су изградњу две коловозне траке од укупно 7,5 метара и уградњу ивичњака. Одводњавање је предвиђено површински подужним и попречним падовима, вода се води уз ивичњак чиме је онемогућено угрожавање околних поседа. У саобраћајницу је уграђен тампон дебљине 35-40цм и асфалтира се са два слоја асфалта укупне дебљине 11цм .


gm

„Како сам сазнао од мештана, 40 година чекају асфалтирање своје улице. Ја сам направио малу замерку пројектанту, овде је направио прави булевар, али добро, боље да буде способна улица, 7,5 метара је широка, тако да има места сутра да се раде и тротоари са леве и са десне стране, али је најбитније је да смо урадили све замене водоводних и канализационих цеви и да смо направили добру улицу, од два слоја асфалта, тако да ја очекујем да ће ова улица трајати 30-40 година, није овде толико прометно да би се брзо похабало.“ – рекао је Ковачевић током обиласка радова.


gm

Председник oпштине захвалио се извођачу радова и похвалио је надзор и све екипе из Kанцеларије за eкономски развој и инвестиције, који су, како каже, дали свој максимум да инфраструктура у Горњем Милановцу буде побољшана.


gm

“Као што знате ми ове године радимо 9 градских улица, ово је само једна од њих. Изградња ове саобраћајнице кошта 9 милиона динара и то је велико улагање општине Горњи Милановац. И поред пандемије, ми се боримо да ниједан динар не ускратимо од инвестиција које смо планирали за ову годину” – рекао је Дејан Ковачевић.


gm

Извођач радова је предузеће „Свин“ д.о.о. из Горњег Милановца , а у улици је извршена и реконструкција водоводних инсталација од стране Јавог комуналног предузећа. Такође је вршена замена инсталација фекалних прикључака корисника тако да сада након изграђене улице имамо и реконструисану комуналну инфраструктуру.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!