opstina gornji milanovac

22. јул 2020.
Нови асфалт на путу Горња Црнућа-Сврачковци


Данас је асфалтиран локални пут Горња Црнуца - Сврацковци. Укупна дузина деонице која је предмет уговорених радова, износи 800 метара у постојецој сирини 2,80 метара, а укупна вредност радова је 3.814.092,00 динара. Целокупна средства за радове су опредељена из опстинског будзета за локалне путеве.


gm

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац обишао је данас радове у Горњој Црнући .


gm

-Као што сте могли да видите и предходних дана, ми поред санације и изградње нових улица у граду, радимо паралелно на сеоском подручју – рекао је данас Ковачевић. Ово је трећи од планирана три локална пута која се раде на територији општине Горњи Милановац. Ово није крај, када су радови на сеоској путној инфраструктури у питању, настављамо асфалтирање некатегорисаних путева, које ћемо радити у више месних заједница. За Горњу Црнућу и мештане, овај пут је јако значајан јер их преко Сврачковаца повезује са Горњи Милановцем. Постоји још једна деоница на територији Сврачковаца која није у добром стању, потрудићемо се да и тај део урадимо како би комплатна траса била квалитетна.


gm

Ковачевић каже да тренутна ситуација са корона вирусом, иако отежава, за сада не успорава реализацију планираних пројеката.


gm

-Све што рекли и обећали да ћемо урадити, када су инфраструктурни пројекти у питању, ми настављамо да радимо, без обзира на недаће које су нас задесиле са вирусом, са којим паралелно боримо и где нам доста новца одлази на заштитну опрему, дезинфекциона средства и на све што по том питању радимо у Горњем Милановцу,а обухвата и дезинфекцију свих градских саобраћајница, тротоара, затим дајемо бесплатно натријум хипохлорид грађанима за дезобаријере. Без обзира на све то настављамо улагања у инфраструктуру јер једино тако можемо поспешити даљи раст и развој општине Горњи Милановац. У наредном периоду, поред улица, локалних И некатегорисаних путева које смо планирали почетком године, ребалансом буџета у септембру ћемо додати још неке путеве које ћемо радити до краја године, а за следећу годину такође имамо амбициозне планове када је путна инфраструктура у питању, за које ћемо осим средстава из буџета локалне самоуправе добити и значајна средства од Републике – закључио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.


Драган Станишић, председник МЗ Горња Црнућа, каже дас у мештани овог дела општине јако задовољни улагањима у путну инфраструктуру у Горњој Црнући.


-До сада је урађено доста И желим да се захвалим председнику и општини јер имају разумевања за овај крај – каже Станишићи додаје - задовољни смо са до сада урађеним, али свакако планирамо још много тога да завршимо у наредном периоду.


Уговореним радовима у Горњој Црнући, предвидјена је израда пропуста на местима која су то захтевала због стања на терену,уградња одговарајуцих цеви у пропусте и равнање постојецег асфалта ради припреме подлоге за уградњу предвидјених слојева за ојацање коловозне конструкције - тампон дебљине 10 цм и слој асфалта БНХС 16 дебљине 5 цм. Изводјац радова је фирма "АР Градња" из Београда.


Са овим путем заврсено је за сада асфалтирање локалних путева који су до сада ( ове године ) били планирани и за које су средства била опредељена будзетом за локалне путеве. Укупно је за три локална пута: МЗ Доња Црнуца-Дом Сусило, МЗ Липовац и лок.пут Горња Црнуца -Сврацковци уговорено: 15.747.372 динара.








Повратак на: Саопштења






logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!