opstina gornji milanovac

29. јул 2020.
Асфалтиран Старчића пут у Брусници


Асфалтиране су две деонице некатегорисаног пута, тзв. „Старцица пута“ у МЗ Брусница.Укупна дузина обе деонице је 815 метара (прва деоница 250 метара и друга 565 метара) у постојецој сирини 2,50 метра.


gm

-После скоро пет деценија асфалтиран је пут који користе бројни мештани Бруснице али и грађани Милановца - рекао је Ненад Чоловић, председник МЗ Брусница и додао да је до сада ова деоница неколико пута насипана али да је након већих падавина сав материјал односила вода. Сада је урађен прелаз преко Старчића потока и постављена цев којом би требало да буде решено преливање потока, док ће асфалт омогућити несметано обављање саобраћаја у овом делу општине.Чоловић је изразио велику захвалност председнику општине и локалној самоуправи али и свим мештанима Бруснице, због доприноса при реализацији овог посла.


gm

Укупна вредност радова за обе деонице износи 4.210.647,60 динара). Обављени посао финансирали су општина Горњи Милановац И мештани Бруснице.


gm

Уговореним радовима предвидјено је крцење-профилисање постојецих канала, уградња цеви одговарајуцег прецника у пропусте, равнање подлоге ради припреме простора за уградњу предвидјених слојева за ојацање коловозне конструкције - тампон дебљине 10 цм и слој асфалта БНХС 16 дебљине 5 цм на обе деонице.


Изводјац радова на обе деонице је предузеце Свин д.о.о а Ненад Чоловић, председик МЗ Брусница каже да су мештани јако динамиком извођења радова, као и квалитетом.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!