opstina gornji milanovac

26. август 2020.
Милановачке школе спремне за почетак школске године


Новоизабрана помоћница председника Општине Горњи Милановац за просвету, Александра Јанковић, одржала је данас састанак са директорима основних и средњих школа са подручја наше општине. Директори школа већ су поднели писане извештаје надлежним општинским службама о припремљености за почетак школске 2020/21 године, а данас је свако од њих представио модел наставе који ће се спроводити у складу са упутствима и препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја. На састанку се разговарало и о могућим проблемима са којима се школе суочавају, али и о начину њиховог решавања.


gm

"Све школе са територије горњомилановачке општине, основне и средње, као и Предшколска установа, спремно ће дочекати 1. септембар, када су у питању све препоруке и епидемиолошке мере које треба да се спроведу у циљу заштите наше деце. Оно што би они имали као недоумицу, по питању средстава која им недостају, договорено је да доставе у писаном облику, па ћемо решавати према приоритетима. " - рекла је Александра Јанковић и додалa “Нижи разреди основних школа наставу ће похађати непосредно по основном моделу, док ће ученици од петог до седмог разреда функционисати у оквиру основног модела уз поделу ученика на две групе у зависности од броја ђака. Ученици средњих школа наставу ће реализовати по комбинованом моделу, одељења ће бити подељена у две групе у зависности од броја ученика, тако да ће једне недеље похађати непосредну наставу, а следеће ће бити организован рад на даљину.“


gm

Предшколска установа "Сунце" своја врата је отворила још у мају месецу и све васпитно образовне активности спроводи према већ устаљеној динамици уз поштовање свих мера и препорука надлежних институција.


gm

„Локална самоуправа је ту да свим ђацима, родитељима али и запосленима у образовном систему омогући што боље услове рада, али је неопходно да свако из свог домена помогне школарцима да што успешније премосте тренутну ситуацију “,закључила је Јанковићева.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!