opstina gornji milanovac

07. септембар 2020.
Радови у улици Солунског фронта према плану


Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, обишао је данас радове у улици Солунског фронта.


gm

Обилазећи радове у Солунској, Ковачевић је истакао да се ради о једној од захтевнијих улица у Горњем Милановцу на којој рехабилитација није обављена од када је изграђена.


gm

-Кроз радове који су у току решен је велики дугогодишњи проблем са површинским водама и морам да кажем да сам задовољан стањем на терену – рекао је Ковачевић и додао да очекује да ће радови бити завршени у и задатом року.


gm

-Највећи проблем било је одводњавање саме саобраћајнице, ради се регулација у постојећој ширини и тај део посла је од великог значаја јер ћемо једино тако успети да сачувамо улицу када буде изграђена. Од извођача, али и од надзорног органа и свих који су укључени у овај пројекта очекујем да изађу у сусрет свим мештанима да сви имају адекватне прилазе својим домаћинствима –нагласио је председник општине.


gm

Ковачевић каже да су планом генералне регулације предвиђени тротоари са обе стране коловоза у ширини од два метра,али да је стање на терену потпуно другачије.


- Такву ширину је немогуће извести јер би са обе стране улице требало да буду срушене ограде и да се улази у посед житеља улице. Овај проблем ћемо свакако превазићи,имамо план да у наредној фази идуће године покушамо да урадимо тротоар бар са једне стране у постојећој ширини, како би обезбедили безбедно кретање пешака – наглашава Ковачевић. Према његовим речима, када улица будете предата на употребу локалној самоуправи, биће урађен пројекат саобраћајне сигнализације и пронађен најбољи начин да се ограничи брзина.


Иначе, укупна дужина трасе која се реконструише је 550 метара, уз још 100 метара левог крака улице Солунског фронта.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!