opstina gornji milanovac

25. септембар 2020.
Дејан Ковачевић добитник признања „Капетан Миша Анастасијевић“


Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац овогодишњи је добитник признања “Капетан Миша Анастасијевић” за допринос развоју и унапређењу привредног и друштвеног амбијента Србије. Ковачевићу је признање уручено данас у археолошком парку Виминацијум код Костолца.


gm

Програм свечане доделе награда под називом “Пут ка врху” започео је у 11 часова српско-римском добродошлицом и упознавањем са културном баштином, а у 12 часова, водитељ програма Миливоје Бештић, новинар и уредник Медиа Инвента, поздравио је све присутне, након чега су уручена признања.


gm

“Ова награда свакако јесте за нешто што сте урадили до сада и мени је драго да је Општина Горњи Милановац препозната као мотор индустријског развоја Републике Србије и драго ми је што сам у протекле четири године био на челу једне тако развијене општине. Оно што је свакако подстрек за будућност јесте да је ова награда једна велика обавеза да у будућем периоду, бар докле ја будем председник Општине, Горњи Милановац стоји на пијадесталу и да буде на првом месту у Републици Србији. То је мој задатак и задатак свих мојих сарадника. Надамо се да ћемо и њега до краја извршити.” – рекао је Дејан Ковачевић.


gm

Председник жирија који је одлучивао о додели признања, проф. др Радован Пејановић, рекао је да се при одлучивању полази од лика и дела нашег великог Капетана Мише Анастасијевића, који је према његовим речима, перјаница нашег предузетништва и велики добротвор и задужбинар.


gm

„То задужбинарство, та филантропија, то своме отечеству које су они афирмисали ми желимо да вратимо као вредну културну баштину која је помало заборављена код нас, а која је јако важна и коју треба кроз призму садашњих привредних, културних, образовних и спортских активности наших људи, да пронађемо, наградимо, назначимо, и на тај начин афирмишемо оно што је добро у нашем друштву. То нама треба, да афирмишемо оно што је домаће, национално, јер то је јако важно да Србија изађе из ове кризе у којој се налази, вишеструке кризе, а посебно ово сада што је изазвано пандемијом. Двадесет година траје наша награда и ми смо се у свим овим сферама трудили да преко те награде помогнемо нашем друштву тиме што ћемо открити, афирмисати и наградити најбоље међу нама.“ – рекао је Пејановић.


gm

Осим бројних лауреата награде су добили и амбасадор САД у Србији Ентони Годфри, затим амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, Сем Фабрици, као и Марко Чадеж, председник привредне коморе Србије.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!