opstina gornji milanovac

14. октобар 2020.
Караван игре у Горњем Милановцу


У холу Дома културе, данас у 10 сати, отворена је изложба фотографија сцена из балетских представа ансамбала различитих земаља света, који су претходних година посећивали нашу престоницу како би наступили на Београдском фестивалу игре. Изложба је отворена у оквиру пројекта „Караван игре“ поводом кога је одржана и конференција за новинаре. Културни центар Горњи Милановац овом приликом угостио је ауторку пројекта и директорку Националне фондације за уметничку игру Ају Јунг.


gm

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић изразио је задовољство што се Горњи Милановац нашао на мапи овог пројекта међу 15 других градова у Србији.


gm

„Мислим да све услове имамо овде у Горњем Милановцу за један овакав програм. Захваљујем се Аји Јунг што је дошла да представи нашој деци, како класичан балет, тако и друге модерне игре“ – рекао је Ковачевић у знак добродошлице.


gm

Пројекат „Караван игре“ заживео је 2017. године када је 60 професионалних балетских играча обишло 15 градова Србије, где су учествовала и деца која одрастају са идејом да ће једног дана постати балетани и балерине и да ће имати прилику да наступају на великим сценама.


gm

„За њих је ово било веома важно, јер су добили прилику да играју. Обично ти наши млади играчи, млади уметници, немају пуно прилике да се сусретну са публиком, а то је оно што је њихов циљ и циљ њиховог образовања у којем највећим делом учествују њихови родитељи и педагози. За њих је велики изазов да наступају на професионалним сценама.“ – рекла је Аја Јунг.


gm

Деца из ОШ „Момчило Настасијевић“ у Горњем Милановцу данас су имала прилику да присуствују презентацији часа класичног балета, а за дечаке, који су ређе заинтересовани за балет, организована је презентација хип-хоп плеса. Часове су одржали педагози игре, Марија Јанковић Сеховић, солисткиња балета Народног позоришта и Срђан Постин, b-boy, breakdancer.


gm

Они су се представили деци ОШ "Момчило Настасијевић", I и II разреду, и у сали школе, поштујући све епидемиолошке мере, имали практичан час.


У оквиру пројекта, осим изложбе, током новембра биће реализоване и пројекције филмова (16 - 17. новембар), када ће публика имати прилику да погледа одабир филмова који имају за тему уметничку игру, као и балетске представе планиране за 22. новембар (Национална фондација за уметничку игру) и 28. новембар (Балет Народног позоришта из Београда).
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!