opstina gornji milanovac

21. октобар 2020.
Асфалтирана Солунска улица


Асфалтирање улице Солунског Фронта завршено је данас. Рехабилитацијом је обухваћено 550 метара од Велеречког дома на делу од Наталије Царевић до раскрснице са улицом Сремског фронта. Такође, рехабилитован је и леви крак улице у дужини од 100 метара. Радовима у Солунској предходило је решавање техничких детаља одводњавања, асфалтним риголама са уцевљењем у првој половини улице, док је у другом делу овај проблем превазиђен бетоским каналима, у складу са усвојеним техничким решењем. Уговорени радови обухватили су скидање постојећих слојева асфалта у потребној дубини да би се квалитетно обезбедио простор за уградњу предвиђених слојева за уградњу коловозне конструкције. Реконстрисану улицу данас је обишао Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.


gm

-Драго ми је што смо успели овај пројекат да спроведемо до краја, радови су мало дуже трајали али су изведени према пројекту. Урађено је одводњавање, постављени су ивичњаци са обе стране улице. Потрудили смо се да свим мештанима изађемо у сусрет, тако што смо уподобили улазе у дворишта и асфалтирали их, што није било предвиђено првобитним уговором. Ипак, наш став је био да се одради све што је потребно, сада када радимо улицу која није реконстрисана последњих 30 година – истакао је Ковачевић. Према његовим речима, ово је претпоследња улица која ће бити завршена у овој години. У току су завршни радови у илици Вука Караџића, која би требало да следеће седмице буде пуштена у функцију. У току је јавна набавка за улицу Драгише Николића, затим следи избор извођача а радови у овом делу града почеће на пролеће, са почетком грађевинске сезоне .


gm

-Планом за ову годину предвиђена је реконструкција 13 улица колико смо и завршили. Презадовољан сам што смо у 2020., поред свих тешкоћа које смо имали, ванредног стања, корона вируса и свега осталог, успели да урадимо можда највећи број улица - које нису реконстрисане последњих три до четири деценије, у само једној години – закључио је Ковачевић. Почетна уговорена вредност радова била је 14.382,744 динара са пдв-ом, која је увећана за регулисање одводњавања, уподобљавање улаза у двориште и додатно асфалтирање, за износ од 3.753.256 динара, па је тако у Солунску улицу уложено укупно 18.135.998 динара. Радове је извело предузеће Ратко Митровић из Чачка. У наредном периоду биће урађен пројекат саобраћајне сигнализације и пронађен најбољи начин да се ограничи брзина у улици Солунског фронта.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!