opstina gornji milanovac

22. октобар 2020.
Отварање улице Вука Караџића у следећи четвртак


Радови у улици Вука Караџића улазе у завршну фазу. У току је постављање завршног слоја асфалта, након чега следи саобраћајна сигнализација и уградња расвете. Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац, обишао је данас градилиште и изразио задовољство због динамике и квалитета радова.


gm

-Овакав један булевар је недостајао Горњем Милановцу – рекао је приликом обиласка Дејан Ковачевић, Председник општине и истакао да је сада створена и могућност изградње нових пословних објеката. Плацеви који су у општинском власништву наћи ће се на тржишту а на деловима који су у приватној својини биће омогућена градња, што је до сада, генералним урбанистичким планом било забрањено. Изградњом ове улице улепшан је део града али и створена је једна нова економска димензија, што и јесте циљ општине Горњи Милановац, да стварамо предуслове за што бржи напредак општине у наредном периоду – истакао је Ковачевић.


gm

Пре пуштања улице у функцију неопходно је завршити саобраћајну сигнализацију, осветљење које је предвиђено пројектом, али и зелени појас који ће оплеменити зону око улице. Планирано је да сви радови буду завршени и улица отворена за саобраћај за седам дана. У наредних двадесетак дана биће завршен и паркинг, непосредно уз саобраћајницу, иза Максија, који ће бити капацитета 42 паркинг места.


gm


Вредност радова на деоници улице Вука Караџића дужине 212,26 метара, на потезу од раскрснице са улицом Хероја Дражевића до раскрснице са Железничком улицом износи око 33 милиона динара, а извођач је предузеће Svin из Горњег Милановца.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!