opstina gornji milanovac

22. октобар 2020.
Јединствено управно место


Општина Горњи Милановац, уз подршку Министaрства државне управе и локалне самоуправе, отворила је данас Јединствено управно место. Овде ће убудуће грађани брзо и једноставно моћи да заврше све послове, без обиласка више различитих институција. Догађају су присуствовали председник општине Дејан Ковачевић, заменица председника Јадранка Достанић, председник Скупштине општине Лазар Николић и начелник Општинске управе Дејан Вељовић. Укупна вредност изведених радова износи 9 317 000, где је удео Министраства 7 500 000, динара, док је остатак опредељен из буџета Општине Горњи Милановац.


gm

Ковачевић је изразио захвалност што је министар Бранко Ружић уврстио Горњи Милановац међу шест првих општина у којима се овај пројекат реализује. - Ми смо још 2017.године урадили један од првих корака како бисмо могли да олакшамо административне послове свим нашим суграђанима. Ово је нешто што је сигурно будућност и што ће се радити на територији читаве Републике Србије. Утрошили смо 7,5 милиона динара, добијених од министарства, у сређивање комплетног простора, грађевинске радове и опремање. Уз помоћ софистицираних технологија, грађани ће од данас моћи да се пријаве на шалтер, након чега ће све послове завршавати на једном месту, а обухваћени су општа управа ,урбанизам, пореско одељење. - објашњава Ковачевић.


gm

Испред Јединственог управног места налази се пријемни шалтер са приказом 6 области на које се грађани могу пријавити. Избором жељене области, клијент добија листић са шифром и бројем шалтера који пружа потребну услугу. Звучни сигнал ће обавестити када се може приступити услузи, односно када је шалтер слободан.


gm


Поред шалтера за пријем поднесака, матичара, опште управе, локалне пореске администрације, отворена су два нова-шалтер урбанизма и друштвених делатности. Уколико вам је потребно решење о енергетски угроженом купцу или бесплатан превоз можете се обратити службенику на шалтеру друштвених делатности. Шалтер урбанизма даје све потребне информације око озакоњења и добијања грађевинских дозвола преко ЦЕОП-а. Уверења за студенте и домски смештај издају се на одељку опште управе, док се предаја свих захтева и молби за покретање поступака врши на шалтеру за пријем поднесака. За проверу пореског стања, издавање разних решења и уверења задужена је локална пореска администрација. Уплате за тражене услуге се од прошле године обављају на самим шалтерима. Локална самоуправа је издвојила посебна средства за изградњу платформе за лица са инвалидитетом, како би сви грађани имали подједнаку могућност приступа Јединственом управном месту.


gm

-Општина Горњи Милановац је одвојила нешто преко 1 300 000 динара како би успела свим особама да омогући приступ општинској управи. Данас већ имамо нову рампу за инвалидна лица што значи да ће сви имати приступ Јединственом управном месту, што нам је и био циљ и што је био недостатак зграде општинске управе- рекао је Ковачевић. Наглашено је да је, заменом постојећих класичних врата, вратима на сензор, поред олакшаног приступа, спроведен и део превентивних мера за заштиту од корона вируса, јер је тиме спречено додиривање површина које представљају ризик од заразе.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!