opstina gornji milanovac

5. јануар 2021.
За 30 васпитача и помоћно особље стални радни однос у ПУ "Сунце"


Влада Републике Србије одобрила је општини Горњи Милановац да запосли на неодређено време укупно 30 васпитача и помоћног особља у Предшколску установу “Сунце”. Пријемом постојећег кадра у стални радни однос, али и запошљавањем нових људи, значајно ће се допринети бољим условима рада, али и већем задовољству запослених, чиме ће и квалитет услуге бити подигнут на много виши ниво.


Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац изразио је захвалност ресорном Министарству и министарки Марији Обрадовић, на потезу који доприноси бољем раду и задовољству запослених у ПУ”Сунце”.


gm

-Ово је доказ да држава брине о сваком сегменту нашег друштва без обзира на тешку ситуацију изазвану пандемијом КОВИД 19. Као сто сам висе пута говорио, наш циљ је да свако дете буде уписано у вртић а да би то остварили, поред недостајућих капацитета, потребно је запослити и довољно кадра. Овим одобрењем Владе Републике Србије створила се могућност да се реши статус васпитача који раде у установи и дуже од 12 година а до данас немају решено статусно питање. Такође, на овај начин стичу се и могућности за нова запошљавања- истакао је Ковачевић.


Захваљујући одлуци Владе у ПУ “Сунце” у Горњем Милановцу стални радни однос добиће шесторо са Високом стручном спремом, четрнаесторо са вишом, четворо са средњом и шесторо са нижом стручном спремом.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!