opstina gornji milanovac

25. јануар 2021.
Неопходна помоћ привреде и грађана


Радови на осликавању цркве Свете Тројице у Горњем Милановцу обављају се према утврђеном плану. Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, посетио је данас Храм где је разговарао са свештенством и уметником.


Ковачевић је овом приликом изразио задовољство што је започето осликавање а посебно због тога што је Епархија дала благослов да буде урађено у Византијском стилу. Он је истакао да очекује да ће уз помоћ привреде, верника и општине Горњи Милановац радови у Храму бити завршени у оптималном року.


gm

-Не верујем да ће посао бити завршен до краја ове године имајући у виду да су све то опипљиви радови који дуго трају. Нећемо много пожуривати наше уметнике али свакако желимо да у неком најкраћем року обавимо читав посао. Општина Горњи Милановац ће инсистирати код привреде да се много више укључи у финансирање овог пројекта. Око 100.000 евра потребно је да се прикупи и заврши, али наглашавам да није све у новцу, има доста и до самих уметника. За 1. фебруар заказан је састанак Привредног савета а једна од тачака Дневног реда биће и осликавање цркве, односно допринос који привреда треба да пружи, како би се створили услови да већи део буде завршен до градске славе Свете Тројице, а да комплетни радови буду завршени до краја ове или почетка следеће године – рекао је Дејан Ковачевић и додао да је компанија Металац под чијим окриљем послује и трговински ланац „Пролетер“ већ издвојила један део новца за ову намену.


gm

Општина Горњи Милановац определила је у овој години 2 милиона и 300 хиљада динара за помоћ верским заједницама, од чега ће део бити уложен и у цркву Свете Тројице.


-Овим путем позивам све грађане општине Горњи Милановац и вернике да се сви заједно укључимо. Дужни због Милоша Обреновића и пред Милошем који је овај Храм започео да завршимо, али што више се људи укључи и што више грађана буде учествовало у осликавању Храма Свете Тројице то ће бити већа благодет за све нас који живимо овде у Горњем Милановцу – закључио је Ковачевић.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!