opstina gornji milanovac

1. фебруар 2021.
Одржана четврта седница Привредног савета општине Горњи Милановац


Данас је у Свечаној сали зграде Окружног начелства одржана четврта седница Привредног савета општине Горњи Милановац. Након усвајања Записника са треће седнице, одржане 19.10.2020. године, чланови су разговарали о реализацији закључака са претходног састанка, а који се тичу важних привредних питања и интереса грађана.


gm

-Што се тиче привреде, решили смо проблем дела канализације у северној индустријској зони,који се пружа до „Спектра“. Друга важна тема је екологија. Горњи Милановац треба да направимо што чистијим градом. Ружу ветрова не можемо да променимо, затворени смо између планине Рудник и брђанске клисуре, али можемо да спречимо загађење које долази од грејања.Општина је предузела све да наредну грејну сезону започне алтернативним извором енергије-грејањем на биомасу, а идеја је и да се стимулишу домаћинства уделом од 20 до 30% како би избацили дрва као енергент-рекао је Драгољуб Вукадиновић, председник Привредног савета Општине Горњи Милановац.


gm

Изградња топловода од нове котларнице до Железничке улице, реализацијом модела Јавног приватног партнерства, започеће након избора извођача. На седници је речено да је пројекат изградње затвореног базена у завршној фази и да су установљена решења грејања и хлађења базена, као и прикључак на котларницу у изградњи. Крајем фебруара очекује се да сва потребна документација буде израђена.


Када је изградња приступне саобраћајнице у питању, највећи део посла је завршен. Почетком грађевинске сезоне, у марту,или априлу,започеће радови на рехабилитацији постојеће трасе од Горњег Милановца до Такова, као и завршетак пројекта за трасу од „Тенка“ до Срчаника.


gm

Разговарано је и о осликавању Цркве Свете Тројице, при чему су размотрене даље активности и укључивање привредника у релизацију овог процеса.


Вукадиновић је напоменуо да су иницијативу Дејана Ковачевича, председника општине Горњи Милановац, да се на кружном току у јужној индустријској зони постави споменик посвећем некадашњем градоначелнику Горњег Милановца, Милојку Вељовићу, подржали сви присутни. Сложили су се и да приступна саобраћајница понесе његово име и да се на тај начин изрази захвалност за заслуге утемељивачу привредног развоја нашег града.


На седници су именована и два нова члана-Радмила Трифуновић, генерални и извршни директор за финансијске послове Компаније „Металац“ и Бранко Мартиновић, помоћник председника општине за инраструктуру и саобраћај.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!