opstina gornji milanovac

5. фебруар 2021.
Одржан други по реду састанак са председницима месних заједница


Други по реду састанак са председницима месних заједница одржали су данас Бранко Мартиновић, помоћник председника општине за саобраћај и инфраструктуру, Дејан Вељовић начелник општинске управе и Божидар Вучетић директор ЈП за изградњу.


gm

Општина Горњи Милановац сваке године издваја средства за санацију и реконструкцију локалних и некатегорисаних путева на сеоском подручју. Председници месних заједница на време су доставили планове за ову годину а сада је неопходно издвојити приоритете.


gm

-Ово је нова пракса уведена ове године. Циљ састанака и позивања председника месних заједница јесте разматрање планова рада, које су они доставили крајем прошле године, што им је била и обавеза. Основни повод је да се прецизно одреди динамика радова који ће се изводити на терену током ове године а према одлуци о комуналној делатности поверени су ЈП за иградњу - каже Бранко Мартиновић, помоћник председника општине за инфраструктуру и саобраћај.


gm

Иако је општина разуђена и обухвата чак 62 села, локална самоуправа се залаже за подједнака улагања у свим месним заједницама, речено је на данашњем састанку. Од ангажовања самих председника највише зависи реализација значајних пројеката.


gm

Према речима Мирослава Марковића, председника МЗ Горњи Бањани овакав вид разговора је веома добар за све житеље општине.


- Тешко је направити прецизан план јер се никад не зна шта може у међувремену да искрсне и баш због тога је добро да надлежни буду редовно у току – каже Марковић и додаје да Месна заједница на чијем је он челу има одличну сарадњу, како са општинском управом тако и са ЈП за изградњу.


gm

Милош Матовић, председник МЗ Горњи Бранетићи такође је задовољан због ове иницијативе, посебно због могућности да се сретну сви председници , посебно оних које се међусобно граниче, јер се на тај начин омогућава решавање међусобних проблема у сарадњи са локалном самоуправом.


gm

На до сада одржана два састанка присуствовало је око 30 председника месних заједница. Следеће седмице биће одржан последњи трећи, након чега ће бити анализирани захтеви. Сви који буду оправдани наћи ће се у плану за текућу годину.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!