opstina gornji milanovac

11. фебруар 2021.
„Руменко у саобраћају“ са милановачким предшколцима


Помоћница председника општине за просвету, Александра Јанковић, посетила је предшколце ПУ „Сунце“ и уручила свима по примерак едукативне сликовнице „Руменко у саобраћају“.


gm

-Сликовница је добила сагласност Агенције за безбедност саобраћаја и Завода за унапређивање образовања и васпитања, а има за циљ да побољша знање малишана и олакша им сналажење у саобраћају, чији активни учесници постају поласком у школу.


gm

Из неког претходног искуства, када бих разговарала са децом о безбедности у саобраћају, увек смо изводили закључак да постоји школа за возаче, али не и за пешаке. Најмлађима су та школа родитељи, васпитачи, учитељи ,па је локална самоуправа одлучила да ове године предшколцима са територије наше општине поклони бесплатне примерке „Руменка у саобраћају“. Књижица је едукативног карактера и деци ће на близак начин, примерен њиховом узрасту, помоћи да савладају правила која у саобраћају постоје и која осигуравају безбедност - рекла је Јанковић.


gm

Деца су показала да им тема безбедности у саобраћају није страна, као и да су свесни разних опасности које се могу избећи савесним понашањем пешака.


gm

Првацима ће традиционално бити уручена књижица „Пажљивко“, коју је обезбедила Агенција за безбедност саобраћаја.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!