opstina gornji milanovac

23. март 2021.
Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац одржао је данас састанак са Дејаном Ћиком директором скијалишта Србије


Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац одржао је данас састанак са Дејаном Ћиком директором скијалишта Србије.

Планина Рудник једна је од три стратешке тачке за развој туризма на подручју општине Горњи Милановац. Управо због тога, у плану је изградња Спортско-рекреативно-едукационог центра који ће садржати стазу за скијање, боб на шинама, зип лајн, авантура парк и друге садржаје који би могли да се прилагоде локацији.


gm

-Рудник је планина која има велики потенцијал. У непосредној близини су Горњи Милановац, Чачак, Београд, затим Младеновац и Аранђеловац, општине и градови са великим бројем становника, којима би ови садржаји могли бити занимљиви. Имајући у виду тренутну ситуацију и немогућност дужих путовања, већ само на пар дана, овде би било могуће доћи на дан, уживати у садржајима током целог дана, па увече отићи кући. Такође, многи посетиоци имали би прилику да управо овде направе своје прве скијалишне покрете – рекао је Дејан Ћика, директор Скијалишта Србије.


gm

Према речима Дејана Ковачевића председника општине Горњи Милановац, идеја је да се Рудник оплемени са додатним садржајима, како би туристима имало шта да се понуди током читаве године а да скијање буде заступљено не само у зимском већ и у летњем периоду.


gm

-Имамо неколико препрека које треба да решимо, на првом месту водоснабдевање тог дела, са контролом летења такође треба да дефинишемо односе јер имају један објекат на самом врху стазе. Први корак свакако треба регулисати са Србија шумама имајући у виду да се сва имовина односно земља води управо на ово предузеће. Надам се да ћемо успети све проблеме да превазиђемо. Уздам се у Скијалишта Србије да ће направити добар пројекат према којем ћемо моћи да се руководимо. Надам се да ће и Влада Републике Србије и председник Вучић препознати нашу иницијативу и помоћи изградњу једног таквог комплекса – рекао је председник општине Горњи Милановац.


gm

Према Ковачевићевим речима, радови на изградњи Визиторског центра и базена на Руднику, обављају се планираном динамиком и требало би да буду завршени током лета.


gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!