opstina gornji milanovac

06. април 2021.
Нова чистилица за чистији Горњи Милановац


ЈКП Горњи Милановац набавило је нову чистилицу једним делом финансирану из средстава општинског буџета, а укупна вредност је око 19 милиона динара.


Горњомилановачко Комунално предузеће посетио је данас председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, који је овом приликом истакао да је циљ локалне самоуправе да се рад ЈКП и ЈП за изградњу општине подигне на још виши ниво чему ће добра техничка опремљеност значајно допринети.


gm

-Општина Горњи Милановац у последњих неколико година врло води рачуна о стању опремљености, како ЈКП тако и ЈП за изградњу. Осим тога што је наш град један од најчистијих у Србији а то потврђују сви који долазе у Милановац, планирамо да проширимо обухват машинског чишћења, не само града, већ и сеоских подручја попут варошице Рудник, Прањана и знаменитог места Таково. Имајући у виду да сада располажемо са две чистилице, створила се могућност и проширења обухвата машинског чићења градског подручја –председник Општине.


Према речима Ивана Лазића, директора ЈКП, нова чистилица ће значајно унапредити рад екипа на терену и допринети још бољој хигијени града.


gm

-Набавка чистилице је од великог значаја за нас и веома сам срећан што је једно овакво возило дошло у ЈКП. Веома ће олашкати рад запослених али и саму организацију посла. Посебно сам задовољан због најаве да ћемо проширити обухват машинског чишћења јер је циљ овог предузећа да подручје општине буде што лепше и чистије. Чистилица је најновије генерације, капацитета 3 кубика, поседује три четке а у оквиру ње постоји и пумпа за прање која ће омогућити лакши приступ контејнер местима ради бољег одржавања хигијене – нагласио је Лазић.


gm

Локална самоуправа тежи јачању ЈКП и ЈП за изградњу , јер је става да не треба расписивати јавне набавке за одређене послове, нити издвајати новац уколико су локална предузећа оспособљена за њихову реализацију. Ковачевић је подсетио да је ЈКП у 2020. години осим својих редовних активности, наредбом Штаба за ванредне ситуације максимално било ангажовано на дезинфекцији града и дало значајан допринос у борби против Корона вируса. Он је истакао и да је ЈП за изградњу у великој мери учествовало у санирању штета изазваних поплавама у јуну прошле године.


gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!