opstina gornji milanovac

23. април 2021.
Обележен Дан војске у Горњем Милановцу


Дан Војске Србије обележен је јутрос у Горњем Милановцу, свечаном смотром у касарни “Војвода Радомир Путник”. Присутнима се обратио потпуковник Ненад Дражинац, командант гарнизоног места, честитајући припадницима војске данашњи велики историјски датум, истакнувши да је српска војска, без обзира на тешке услове и околности, кроз историју увек била, јесте и биће фактор стабилности и стуб државе.


gm

-Ми данас нисмо имали дефиле јединица, тактичко-технички збор, приказе и остало што прати ову церемонију, што свакако не умањује значај данашњег празника. Обележили смо на наш начин ове активности кроз обуке и такмичења између јединица, тако да су сви запамтили да је 23. април Дан војске, Дан општине Горњи Милановац и један од најзначајнијих датума у нашиј историји. Војска је увек била уз народ, делила његову судбину, а тако ће бити и убудуће. Претходна година није била лака, имали смо другог непријатеља против кога је требало борити се. У самом Горњем Милановцу учествовали смо у предузимању свих епидемиолошких мера и уколико то највиши врх нареди, спремни смо за све изазове, ризике и претње. Данас смо наградили најизузетније припаднике у својим редовима. Увек је тешко издвојити боље од најбољих, али постоји тај тас, који издвоји појединце који су узор осталима, који воле војску, државу, свој народ и у које имамо поверење, а тиме оправдавамо на прави начин улагање државе у војску – рекао је Ненад Дражинац, командант гарнизоног места, касарне „Војвода Радомир Путник“.


gm

Он је такође истакао задовољство што се генерације нових војника пријављују за служењу војног рока, након кога се опредељују за заснивање радног односа у јединицама војске Србије и нагласио да је бити војник част и привилегија здравих и способних.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!