opstina gornji milanovac

23. април 2021.
Свечаним полагањем венаца обележен Дан општине


Дан општине Горњи Милановац обележен је полагањем венаца на споменик Слободе и споменик војводе Живојина Мишића на Тргу кнеза Михаила. Венце су положили Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, Лазар Николић, председник СО Горњи Милановац и потпуковник Ненад Дражинац, командант гарнизног места, касарне „Војвода Радомир Путник“.


gm

Председник општине Дејан Ковачевић честитао је свима данашњи дан, осврнувши се на претходну годину коју су, упркос пандемији корона вируса, обележили значајни резултати и реализовани пројекти.


gm

- Данас је велики дан за општину Горњи Милановац. Поред тога што празнујемо Дан града, данас је и историјски датум подизања Другог српског устанка у Такову. Такође, имамо посебну радост да данас откријемо споменик зачетнику индустрије Горњег Милановца, господину Милојку Вељовићу по коме је град добио епитет привредног чуда. Са радошћу ишчекујем откривање споменика, с обзиром да је све у чему Милановчани данас уживају, дело једног човека, зачетника, господина Вељовића. Иако је прошла година обележена пандемијом корона вируса, општина Горњи Милановац је колико-толико нормално радила, испунили смо све наше планове и задатке предвиђене за 2020. годину, те је она била рекордна, када су у питању инфраструктурни радови. Успели смо да обновимо рекордан број градских саобраћајница, а радило се и на сеоском подручју. Посебно бих истакао да смо лидери када је у питању улагање у пољопривреду. 55 милиона динара издвојили смо за подстицај пољопривреди и то је једна од грана коју планирамо да развијамо и у наредном периоду. Поред пољопривредне, ту је индустријска производња и наравно, туризам. Доста је започетих пројеката, за неки дан почињемо и приступну саобраћајницу, урадили смо прву фазу Опште болнице, а настављамо и другу у јуну ове године. Горњи Милановац се из дана у дан мења на боље и добија изглед велеграда - нагласио је Ковачевић.


gm

Он је свим Милановчанима пожелео срећан Дан општине Горњи Милановац у нади да ће и наредни дочекати у здрављу и весељу када ће град моћи да угости и све драге пријатеље и госте.


gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!