opstina gornji milanovac

07. мај 2021.
Радова на „Брусничкoj школи” у пуном јеку


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић обишао је данас радове на реконструкцији објекта намењеног деци и младима са сметњама у развоју.


gm

Успешном реализацијом пројекта „Реформа пореза на имовину“, Општина Горњи Милановац заузела је 2019.године друго место, међу пет најушпешнијих општина у Србији. Програм који је спроведен у сарадњи са Министарством за државну управу и локалну самоуправу Владе РС, Министраством финансија и Сталном конференцијом градова и општина, подржала је Влада Швајцарске, издвојивши из наградног фонда средства за улагање у пројекте развојног карактера. Одлуком Општине Горњи Милановац, у којој су учествовали и грађани, награда од 300 000,00 франака, или 32.273,580,00 динара, распоређена је за обнову објекта за децу и младе са сметњама у развоју.


gm

-Радови су у пуном јеку, новина је да ће се радити и део партерног уређења који није био планиран првобитним пројектом. Димамика је мало спорија од очекиване, али данас смо са извођачем постигли договор о повећању броја радника на градилишту како бисмо завршетак радова могли очекивати крајем месеца. Деца ће имати потпуну удобност - засебне тоалете предвиђене за лица са инвалидитетом, играоницу, учионице, сензорне собе и све што је потребно за њихову едукацију. Завршетак пројекта ће комплетирати обнову такозване Брусничке школе и осим задовољству деце, допринеће и улепшању града - рекао је Ковачевић.


gm

– У току је постављање зидних панела, израда кровне конструкције, уређење терена и постављање инсталација. Нови монтажни објекат задовољиће све стандарде градње, енергетске ефикасности, противпожарне заштите, као и захтеве особа са сметњама у развоју. Поред изградње мокрог чвора и проширења самог објекта за око 130 квадрата и уређење дворишта ће бити прилагођено деци и младима са инвалидитетом. Постављање подизне платформе олакшаће им силазак на спортски терен.


gm

Извођачи радова су предузећа “ЕС ЕНЕРГО СЕРВИС“ ДОО Београд и „АЛМАКС“ ДОО из Београда, а завршетак је планиран за 31.мај.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!