opstina gornji milanovac

2. јун 2021.
У сусрет манифестацији ,, Записови лирски кругови"


КК „Запис“ из Горњег Милановца ове године обележава двадесету годишњицу постојања и успешног рада. Тим поводом, у години јубилеја објављен је двадесети „Год“ , којим су обухваћени најбољи радови деведесет троје писаца који су у предходном периоду своје радове објавили у окриљу „Записа“. Вањку Поњавића , председника и Дару Радојевић члана Књижевног клуба угостио је председник општине Горњи Милановац, који је истакао овом приликом да је данас постигнут договор да се установи новчана награда за победника манифестације „ Записови лирски кругови“ која се организује сваке године.


-Ове године из штампе је изашао посебан Зборник, који садржи најлепше песме и радове издате током двадесет година. У оквиру „Дана Настасијевћа“ уприличићемо промоцију јубиларног „Года“ и представити га суграђанима, након чега ће бити одржана наша традиционална манифестација „Лирски кругови“ која ће као и до сада окупити бројне учеснике и госте из свих делова Србије – рекао је Вањка Поњавић, председник КК“Запис“.


gm

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац каже да локална самоуправа у оквиру могућности сваке године помаже рад овог али и других удружења са подручја горњомилановачке општине.


-20 година Кк“Запис“ све говори. Ово је велики јубилеј и ми као град можемо бити поносни што имамо значајан број људи који пишу и који су посвећени тој врсти уметности. У првим песничким корацима Даре Радојевић и ја сам учествовао, у техничком смислу и можда дао свој мали допринос те давне 1990. Године у оснивању Клуба који је сада познат и признат у Србији – рекао је између осталог Ковачевић.


gm

„Запис“ је веома брзо постао најбоље књижевно друштво у Србији а доста његових чланова постало је део Удружења књижевника Србије, каже Дара Радојевић, оснивач и први председник КК“Запис“ и додаје:


-У предходном периоду стекли смо пуно пријатеља, доста људи довели у Милановац,захваљујући нама бројни професори учествују на књижевним трибинама које организујемо на иницијативу Милесе Илић, а које су веома значајна. Жеља ми је да Милановчани у што већем броју присуствују овом часу књижевности где говоре врхунски стручњаци за језик и најбољи писци.


gm

Радојевићева је истакла да је штета што се песничка друштва олако схватају, јер у њима има изузетних људи и стваралаца, и да управо из пера тих људи настаје изузетно стваралаштво.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!