opstina gornji milanovac

29. јун 2021.
Више од 8 милиона за помоћ избеглима са простора Хрватске и БиХ


Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац потписао је данас уговоре са за доделу грађевинског материјала за стамбено збрињавање са избеглим лицима са простора Републике Хрватксе и Босне и Херцеговине. На Јавни позив који је реализован у протеклом периоду, а који је општина Горњи Милановац у координацији са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије спровела, пријавило се 12 корисника од који је 7 у потпуности испуњавало услове.


gm

-Из разговора са њима сазнао сам да су сви дошли углавном 1995. године и да су први пут добили средства, што и јесте био један од услова позива који смо заједно са Комесаријатом за избеглице Републике Србије формирали. Укупно је обезбеђено 8 милиона 250 хиљада динара, за 15 пакета помоћи у грађевинском материјалу , по 550 хиљада опредељено је по породици. Нисмо искористили сва средства, јер нису сви пријављени испуњавали услове. До краја године, поновићемо позив како би утрошили средства предвиђена за овај вид подршке. Од укупног износа 90% је определио Комесаријат за избеглице док је локална самоуправа учествовала са 10 процената – рекао је Ковачевић.


gm

Општина Горњи Милановац ће и у наредном периоду се залагати да помогне расељеним лицима који живе на подручју општине како би успели да се скуће и да обезбеде кров над главом.


-Тужно је чути да неко током 26 година није добио помоћ у решавању стамбеног питања и да је ово први пут да држава преко Комесаријата и општина Горњи Милановац помажу тим људима. Ми ћемо се свакако залагати да и у наредном периоду наставимо и пружимо им још већу помоћ – закључио је председник Општине.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!