opstina gornji milanovac

20.август 2021.
У Прањанима загуделе жице виолине


Српском химном “ Боже правде“ али и химном Сабора, „Свилен конац“ тачно у 13 часова у Прањанима означен је почетак трећег Сабора виолиниста Србије.


Саборску заставу подигао је Дејан Ковачевић, председник Саборског одбора и општине Горњи Милановац.


gm

--Овај Сабор је посебан зато што је трећи а одржан је до сада само један, док је други симболично обележен због вируса. Посебан је и због тога што је основан у селу које окупља вредне и храбре људе. Посебан и по томе што је оснивач Сабора Гвозден Николић који брани и гаји традицију српског села – рекао је Ковачевић и додао да у првој години саборовања кроз Прањане прошло више од 50.000 посетилаца. –Оно што данас видимо, како изгледају српска села, како изгледају Прањани и околина, то је нешто за шта ћемо се борити у будућности, а управо Сабор је томе допринео. Живели, живела Србија, живели Прањани! - закључио је Ковачевић.


gm

Присутне је пригодном здравицом поздравио и здравичар Милан Дамљановић народни песник из Коштунића.


У Прањане су већ јутрос стигли бројни виолинисти, неки од њих учествују у такмичарском док ће други наступити у ревијалном делу.


gm

И једни и други јединствени су у ставу да Прањани током Сабора пружају несвакидашњи осећај уживања у звуцима вилионе као и да им велико задовољство причињава сама чињеница да су део Манифестације.


Сви очекују добар пласман у такмичарском делу, али има и оних којима такмичење није циљ. Жеља им је да буду део саборске приче и укажу поштовање великану међу виолинистима, Бобану Возу.


Свечаности отварања Трећег Сабора виолиниста Србије присуствовали су бројни мештани и директори јавних предузећа и установа, као и бројне званице и представници Војске Србије.


gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!