opstina gornji milanovac

30.август 2021.
На данашњем Општинском већу усвојене све тачке Дневног реда


На данас одржаној седници Општинског већа усвојене су све тачке Дневног реда, а међу најважнијима је Информација о вршењу геолошких истраживања на територирији општине Горњи Милановац.


У образложењу ове тачке између осталог каже се да се примењена геолошка истраживања минералних и других геолошких ресурса, изводе на сопственом или туђем земљишту које се налази у приватној или јавној својини, а у оквиру истражног простора по основу решења о одобрењу за геолошка истраживања које издаје Министарство рудрства и енергетике по захтеву привредног друштва.


gm

-На данашњој седници разматрани су извештаји о свим дозволама које су издате на територији општине Горњи Милановац што за истраживања, што за експлоатацију минералних сировина и сва документација је транспарентна и доступна, да би спречили даљу политизацију самог процеса, обзиром да су законом јасно дефинисани услови да би неко добио експлоатациона права, као и у ком моменту се укључује локална самоуправа. Овај Извештај имаће прилику да разматрају и одборници на следећем заседању Скупштине општине и очекујем аргументовану расправу. Сва документација којом располажемо стављена је на увид и из ње се јасно види да нема радњи које би неко предузео на штету животне средине или било чега другог – истакао је председник општине.


gm

Међу темама које су се издвојиле на данашњој седници Општинског већа биле су набавка земљишта и формирање комисије за избор приватног партенра за изградњу нове котрларнице на био масу у Горњем Милановцу. Тим поводом Дејан Ковачевић председник општине између осталог рекао је да ће локална самоуправа у наредних неколико дана завршити откуп још 5 ари на простору Тржног центра односно на парцели где се тренутно налазе машине ЈП за изградњу, након чега ће бити формирана и комисија.


gm

Ковачевић се овом приликом осврнуо и на тренутну епидемиолошку ситуацију на подручју Горњег Милановца. Он је овом приликом рекао да је према последњим подацима више од 50 процената Милановчана вакцинисано.


-Вакцина произвођача Фајзер одобрена је и за децу од 12-15 година и овом приликом апелујем на родитељи да буду одговорни и да заштите своју децу. Ако верујете лекарима када лече Вашу децу , зашто им не би веровали када је у питању вакцина – каже Ковачвић.


gm

Имунизација је одговорност према себи, свом окружењу али и једини начин да се превазиђе пандемије, да би могло несметано да се ради и да се развија, како општина Горњи Милановац, тако и Србија али и читав свет – закључио је Ковачевић.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!