opstina gornji milanovac

27.септембар 2021.
Завршено игралиште у Градском парку


Општина Горњи Милановац аплицирала је на конкурс Министарства државне управе и локалне самоуправе за средства која се додељују за меру која се односи на – Унапређење инфраструктурних услова за раст и развој деце у општини Горњи Милановац, кроз реконструкцију дечијег игралишта у складу са важећим стандардима. Радови на уређењу дечијег игралишта у градском парку који су започети крајем августа су завршени. Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић је том приликом обишао игралиште, које је од данас у употреби.


gm

-Као што видите, завршили смо још један пројекат заједно са Министарством државне самоуправе и локалне самоуправе. Овом приликом бих желео да се захвалим и Министарству и Влади Републике Србије који су заједно са Општином Горњи Милановац одвојили новац да се направи једно овакво игралиште за сву нашу децу. Била је расписана јавна набавка на 8 милиона и 200 000 динара, после које је најјефтинији понуђач за 6 милиона и 500 000 динара успешно одрадио посао, а за остатак новца је планирана набавка одређеног мобилијара за ново игралиште - рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.


gm

Ковачевић је најавио обнове и других игралишта за децу, као и изградњу нових. Како је навео, Општина је већ послала Министарству државне самоуправе и локалне самоуправе преглед свих дечијих игралишта на територији Горњег Милановца, тако да се очекује подршка и по том питању.


gm

Од данас наши најмлађи могу да уживају на новим справама у парку. Постављени су мултифункционални реквизит - играоница и пењалица „Пирамида“, љуљашка „Орлово гнездо“, клацкалица са два седишта, две њихалице на опрузи и инклузивна справа за особе са инвалидитетом, а како би игра била безбедна тло је поплочано еластичном гуменом подлогом.


gm

gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!