opstina gornji milanovac

29. април 2022.
Уручени уговори о додели грађевинског материјала


Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац уручио је данас Уговоре о додели грађевинског материјала за изградњу и доградњу кућа за расељења лица из Босне и Херцеговине и Хрватске, која живе на територији општине Горњи Милановац. Подељено је укупно пет уговора, у износу од 2.695,957 динара. Средства су опредељења од стране Општине Горњи Милановац и Комесаријата за избеглице.


gm

-То су људи који су од дошли још '95. године у Србију и у наш град, а неки од њих су сада први пут добили финансијску и материјалну помоћ. Последице рата се, као што видите, и даље санирају, данас сам имао прилику да чујем потресне приче ових пет породица и зато је мир једино што Србији може да донесе просперитет. Драго ми је што смо данас помогли овим породицама да уложе у своје куће који су изградили на територији наше општине и што су остали овде, а најлепше што сам чуо је да су неки од њих већ добили и унуке- рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.


gm

Он је такође истакао да је ово знак захвалности мала помоћ породицама да заврше своја домаћинства која су поново морале да граде, када су избегли са простора бивше Југославије и доселили се у наш крај. Наши суграђани сматрају да је ово значајна финансијска подршка, коју ће искористити за даља улагања у своје куће.


gm

- Пуно нам значи, и материјално и психички, да после 27 година неко мисли на нас. Сви ми тежимо бољем животу, напредку и будућности - каже Рајко Вуковић из Дрниша, који данас живи у Калиманићима.


- Искористићу помоћ да довршим кућу на којој сам много радио, цео живот – каже Љубомир Слијепчевић који је пребегао из Крајине и доселио се у Сврачковце.


- Уложићу да довршим део куће, ово ми је први пут да сам се пријавио и да сам добио помоћ, значи пуно, наравно-сматра Зоран Драча који је дошао из Крајине и живи у Брђанима.


Максималан износ по уговору је 550 000 динара и њих двоје је остварило право на ову суму.


gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!