opstina gornji milanovac

30. јануар 2014.
Инвеститори заинтересовани за горњомилановачки крај


Страни инвеститори заинтересовани да улажу у горњомилановачки крај


investicije

Дугогодишњи почасни представник привредне коморе Србије у Ираку господин Тхаер АЉобоурy са својим правним саветником посетио је општину Горњи Милановац и обавио прелиминарне разговоре са председником општине Милисавом Мирковићем са сарадницима о могућностима инвестирања на територији општине Горњи Милановац. Иначе, господин АЉобоурy је власник компаније СЦХ, са седиштем у Београду и рангира се на високом четвртом месту извозника мешовите робе великог броја компанија из Србије за блиски исток.


Интерес ове компаније је да инвестира у изградњу најпре откупног центра живе стоке за извоз, хладњача и у догледном периоду огромних кланица. Такође, у зависности од тржишне потражње, било је говора и о откупу и преради воћа у неким дугорочним плановима.


Према договору са будућим инвеститорима, Општинска управа је спремна да изврши потпуну логистичку подршку и да посредује у преговорима са власницима предложених локација. Инвеститора је занимала путна инфраструктура ка парцелама, као и помоћ у делу проширења локалних прилаза уколико буде било потребе због транспорта великих теретних превозних возила.


Иначе, ова комапнија данас је потписала Уговор и са реномираним горњомилановачком компанијом "Металац" везано за пласирање бојлера и судопера наше компаније на источно тржиште.


Следећи сусрет заказан је за две недеље када ће се након размене дописа о намерама детаљније и прецизирати будуће активности на реализацији ових инвестица које ће допринети не само већој упослености локалног стновништва, како је рекао председник Мирковић, већ и привредном расту горњомилановачког краја, уједно захваливши се на посети и опредељењу да Горњи Милановац буде место за будућа улагања.


investicijeПовратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!