opstina gornji milanovac

02. фебруар 2014.
Одржана седница Општинског већа


На данашњој седници Општинског већа исходи рада одређених општинских радних група


opstinsko vece

Већници милановачког Општинског већа данас су разматрали Нацрт измењеног предлога одлуке о радном времену угоститељских објеката о коме је излагао председник радне групе за израду овог нацрта општински правобранилац Срђан Лукић, подсетивши присутне о узроцима настанка иницијативе за доношење ове одлуке и самом току њене реализације. На основу иницијативе групе грађана и формиране радне групе која се бавила израдом Нацрта Одлуке о радном времену угоститељских објекта, разговора са заступницима оба мишљења, дискусије путем општинског сајта, извештаја полиције као и протеста и петиције која је пристигла данас, мишљења родитеља и предствника државних органа, чланови већа су утврдили Предлог одлуке о радном времену угоститељских објекта и упутили Скупштини општине на даље разматрање.


Сходно предложеној одлуци радно време кафеа, ресторана и других угоститељских објеката било би од 05-00, сем петком и викендом када је могуће да раде сат дуже, од 05-01х. Радно време не би било ограничено 31.12, 01.01. као ни 13.01.


Иначе, радна група се руководила Одлукама градова и општина у окружењу, са циљем усклађивања радног времена угоститељских објеката тих градова, како би се избегло досадашње долажење младих из Чачка и других средина у Горњи Милановац у касним ноћним сатима, и то након затварања угоститељских објеката у њиховим градовима, што за последицу има саобраћајне несреће и друге проблеме. А на чему је инсистирало и руководство суседних општина, рекао је на ову тему председник Мирковић. Исто тако, председник општине је рекао да младима морамо понудити богатије културне, спортске, друштвене садржаје како би млади били заинтересовани да у град изађу раније, како би се та појава касних излазака променила. Такође, потребна је јединствена одлука државних органа на нивоу целе Републике, на чему ћемо као локалне самоуправе инсистирати, закључио је председник Мирковић.


Данас је речено да је у циљу сачињавања квалитетне ове Одлуке, додатно укључен већи број субјекта при изради нацрта од представника свих одборничких група, представаника угоститеља, младих, полиције, прекршајног СУД-а и других.


Још једна општинска радна група имала је сложен посао анализе и проналажења решења, реч је о радној групи, на челу са начелницом Општинске управе Горицом Петровић, која је на основу детаљне анализе конструисала мере за превазилажење финансијских проблема у Дому здравља о чему је данас разматрано на Општинском већу. Предложене мере ове групе се тичу решавања статуса и надокнаде лекара, медицинског и немедицинског особља који нису ажурирани у републички фонд здравственог осигурања. На ове мере које је подржало и надлежно Министарство, према речима директорке Дома здравља, пристало је 27 запослених који су прихватили Споразум о репрограму дуга, а њих 11 су одбили из себи знаних разлога да се општинским средствима обезбеди измирење обавеза по основу плата, доприноса и других обавеза по извршним судским пресудама. Иначе, сви представници тзв.неажурираног особља ове здравствене установе су били упућени до детаља о будућим мерама на одржаним састаницма са члановима радне групе, учествовали у раду и имали довољно времена да се изјасне о свом статусу.


Тако да ће за почетак 7 милиона планираних општинских средстава, а онда ребалансом и додатним средствима, започети редовна исплата за 27 присталих запослених који су неажурирани уз предходно потписивање Споразума о мировању заосталог дуга, уз препоруку да не буде одпуштања, истовремено поштујући републичку Одлуку да нема новог примања и да се тиме обезбеди нормалан рад свих амбуланти на читавом горњомилановачком терену.


Већници су данас имали прилику да чују извештај комисије за накнаду штете настале услед уједа и напада паса луталица, којим је евидентирано 36 захтева оштећених током последња три месеца и према и којима ће за трошкове вансудског поравњања биће утрошено 595.000 динара буџетских средстава. На овој седници усвојене су допуне Статута усклађене са републичким прописима за Јавно предузеће за изградњу, Путеве и Спортско-рекретивног центра Горњи Милановац.

Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!