opstina gornji milanovac

03. фебруар 2014.
Завршна конференција у Лучанима


Организована завршна конференција пројекта "Наша имовина подржава наш развој"


opstinsko vece

У Лучанима је у понедељак, 02.02.2015. године одржана завршна конференција пројекта "Наша имовина подржава наш развој". Конференцији су присуствовали поред менаџера пројекта, чланови пројектног тима, представници све три локалне самоуправе учеснице на пројекту и представници средстава информисања.


Општине Лучани, Горњи Милановац и Ариље заједнички су реализовали пројекат "Наша имовина подржава наш развој" у оквиру програма ЕУ Еxцханге 4 програма који финансира Европска унија, а спроводи Стална конференција градова и општина (СКГО).


Пројектом је реализовано успостављење правног оквира за ефикасније управљање имовином усвајањем 12 ревидираних локалних аката; успостављење организационог оквира и изградња професионалних капацитета за попис, упис и управљање имовином у општинским управама Лучани, Горњи Милановац и Ариље, анализа постојећих и неопходних ресурса са предлогом оптималног решења, изградња професионалних капацитета запослених у општини (60 запослених који су обучени из ове области), набављена опрема и софтвер, прикупљени и обрађени подаци о јавној својини и процењен статус инфраструктурних система у општинама Лучани, Горњи Милановац и Ариље, поднети захтеви за упис 21.496 имовинских јединица, односно 12.494 НЕП обрасца Републичкој дирекцији за имовину, формирана база података о јавној својини у све три партнерске општине.


Укупна вредност пројекта износи 207.529,92 евра. Пројекат је трајао 12 месеци. Крајњи корисници пројекта су грађани, приватни инвеститори и предузетници.


Кроз доношење Закона о јавној својини у 2011. години, створени су услови на националном нивоу за локалне самоуправе да добију власништво над имовином и да се успостави ефикасан систем управљања имовином која је од великог значаја за целу заједницу. Због свог значаја, за локалне самоуправе и за интеграционе процесе Србије за ЕУ, процес пописа имовине је подржан од стране Делегације Европске уније и Савета Европе.


opstinsko vece    opstinsko vece    opstinsko veceПовратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!