opstina gornji milanovac

09. март 2014.
Асфалтирање ударних рупа на улицама


Новац за асфалтирање ударних рупа на градским улицама благовремено обезбеђен буџетом - чекају се први лепи дани


gornji milanovac


Због многобројних притужби грађана општине Горњи Милановац што је уобичајено сваке године у ово доба на отворене асфалтне рупе на градским улицама, као последица посипања соли због поледице и ниских температура, обавештавамо јавност да је председник Општине Милисав Мирковић наложио Јавном предузећу за изградњу и Јавном предузећу за путеве Општине Горњи Милановац да се одмах, без одлагања, ангажују на санацији ударних рупа на градским улицама, локалним и некатегорисаним путевима, а на начин на који то дозвољавају тренутни временски услови. Средства за ове намене обезбеђена су буџетом Општине за 2015. годину.


Чињеница је да асфалтне базе не функционишу у зимском периоду, изузеци су само скупе поруџбине великих количина асфалта за капиталне инвестиције, а што представља препреку досадашњим интервенцијама на путним санцијама . Оне се гасе у зимском периду и покрећу са стицањем временских услова који им не угрожавају функционисање. Међутим, према последњим информацијама, и по пословном плану, завршена је и јавна набавка у ЈП за изградњу општине, изабран је извођач радова ПЗП "Београд", тако да постоји могућност да се са санирањем започне и пре почетка рада асфалтних база са првим лепим данима и то методом хладног асфалтирања.


Имајући у виду да су присутна и знатна оштећења која су наступила у зимском периоду као и оштећења проузрокована извођењем радова на изградњи аутопута Е763 (Коридора 11) на државним путевима И и ИИ реда на територији Општине Горњи Милановац и да је одржавање ових путева у надлежности Јавног предузећа "Путеви Србије" односно ПЗП "Београд" и А.Д. "Путеви Чачак", а не Општине Горњи Милановац, упућен је допис и овим предузећима у правцу хитног предузимања мера на санацији ових путних праваца.


Обавештавамо јавност да као и до сада, сваке године, крпљење градских улица " не чека прославу Дана општине", већ пролећне временске услове који се календарски подударају са овим великим општинским празником.

Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!