opstina gornji milanovac

13. март 2014.
Похвале најбржим спринтеркама


sprinterke


На дворанском првенству Србије у атлетици, које је у фебруару одржано у Новом Саду, најачи утисак је оставила горњомилановчанка Ивана Илић, чланица атлетског клуба Таково. Поводом успеха ове младе горњомилановчанке, као и њене талентоване рођене сестре Невене, која због болести није учествовала на овом такмичењу и тренеру Миливоју Урошевићу, председник општине Милисав Мирковић уприличио је данас пријем.


Ивана Илић је на недавно одржаном првенству Србије за млађе пионирке у Новом Саду буквално оставиле све друге учеснике иза себе, претрчавши стазу од 60 метара за само 8, 35 секунди. Злато које је освојила је тим веће имајући у виду да се ова дванаестогодишњакиња први пут такмичила са својим врњакињама. До сада је углавном трчала са атлетичаркама две или три године старијим од себе. Ивана је на путу до титуле државне првакиње, практично следила своју две године старију сестру Невену. Обе су почеле атлетиком да се баве рекреативно, али су их резултати које су показале, квалификовали за озбиљна такмичања. Укупно имају више од 70 признања. Невена је на првенству Централне Србије , са резултатом 12,89 освојила прво место. Невена и Ивана су и врло добре ученице основне школе Свети Сава. Стипендисткиње су и компаније Рудник и флотација Рудник, где им мајка ради, и где им је отац пре десет година настрадао у несрећи у руднику. Општина Горњи Милановац је златним спринтеркама обећала опрему на дар, али и помоћ у изналажењу бољих термина за тренинге, јер су одличне.


Ивану и Невену очекују такмичење у оквру ОСИУРС-а, па потом и првенство Централне Србије, и првенство државе у Сремској Митровици. Узор им је Ивана Шпановић, а себе за пар година виде у дресу репрезентације.sprinterke    sprinterke    sprinterke
Прочитајте вест и на сајту Б92
http://www.b92.net/sport/atletika/vesti.php?yyyy=2015&mm=03&dd=13&nav_id=968138

Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!