opstina gornji milanovac

17. март 2014.
593 посетилаца дневно на општинском сајту


"Човек који воли оно што ради, не ради ни један дан у животу"...
Конфучије, кинески филозоф и социјални реформатор


593 посетилаца дневно на општинском сајту у првој половини марта


sajt


У савременом друштву значај информационих технологија је немерљив, а брзина протока информација постаје престиж. У прилог овоме говори и цињеница да више од три милијарде људи света тренутно користи интернет, а Данска је нација са најбржом стопом раста нових корисника по глави становника, каже се у последњем извештају Уједињених нација.


Рачунар у Србији поседује 63,2 одсто домаћинстава, што је повећање од 3,3 одсто у односу на 2013. годину, док 62,8 одсто поседује интернет прикључак, показују прошлогодишњи подаци Републичког завода за статистику.


У кораку са савременим видом пословања, Општина Горњи Милановац јавности доставља на увид најновије податке и извештаје администратора, који поред општинског одржава велики број сајтова на територији горњомилановачке општине. Тако да на основу статистичког система за праћење посећености сајтова, које је могуће од октобра месеца, новопостављени општински сајт www.gornjimilanovac.rs у марту месецу бележи највећу посећеност, а која се из месец у месец повећавала.


У новембру општина Горњи Милановац је имала 10.582 посете сајту (352 дневно), у децембру 11.751 (379 дневно), у јануару 12.598 (406 дневно). Број посета сајту у фебруару био је 13.628, у просеку 486 посета дневно.


Оно што радује је досадашња посећеност у месецу марту, која тренутно износи 593 посета дневно, или 9.491 посета за првих 16 дана марта. Према овом извештају најпосећенија секција на сајту су актуелности.


- Почаствовани смо што интернет корисници полако стичу поверење и навику да све релевантне информације о самом Горњем Милановцу и раду Општинске управе потраже управо на нашем сајту јер је основна мисија локалне самоуправе да буде сервис грађана и добар промотер средине из које потичемо, рекла је овим поводом начелница Општинске управе Горица Петровић.


Треба напоменути да је општина Горњи Милановац пре више од 13 година, међу првим општинама у Србији, публиковала први сврсисходан сајт који је технолошким унапређењем временом застарео.


Горњомилановчани могу бити поносни на чињеницу да су у фебруару месецу интересовање за Горњи Милановац показали интернет корисници из чак 62 земље света, а тридесет оних из којих се бележи највећи број интеракција шаљемо вам у прилогу.


Табеларни приказ земаља је у прилогу.


slika
Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!