opstina gornji milanovac

18. март 2014.
Радови на санацији речног корита


Радови на санцији речног корита се настављају чим се стекну прецизирани услови


sanacija despotovica


Четворочлана делегација друштеног водопривредног предузећа "Западна Морава" на челу са директорком Весном Цветић и шефом радне јединице Србијаводе у Чачку Милошем Баталом информисали су данас председника општине Милисава Мирковића о радовима на санацији речног корита у Горњем Милановцу. Састанку је присуствовао и члан Општинског већа Десимир Јовановић.


Наиме, радови теку спорије од планираног најпре због водостоја који је за ово доба године висок, као последица отапања снега на планини Рудник. Други услов за наставак радова су предходно обележавање (индетификација) постојеће подземне инфраструктуре трасе гасовода од моста на реци Деспотовици, преко пута компаније Металац, до деонице испод главне аутобуске станице што је у обавези Србијагаса, представништва у Горњем Милановцу.


Овај попис подземне инфраструктуре и њихово одредиште је потребно из безбедносних разлога за извођење радова и постављање тешке механизације, односно, градилишног саобраћаја - багера, камиона, миксера за бетон, пумпи за бетон и свега онога што је потребно за санацију корита, како нека од ових машина не би у току радова проузроковала неппроцењиву штету.


Према речима директорке овог водопривредног предузећа и представника надзора радова испред Србијаводе када се стекну сви услови за безбедан рад биће настављена санација у регулисаном делу речног корита Деспотовице.sanacija despotovica    sanacija despotovica
Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!